Dodik na pitanje o državnoj imovini: Zašto je problem ideja velike Srbije?

Predsjednik RS-a Milorad Dodik komentarisao je pitanje državne imovine reagujući na izjave Denisa Bećirovića da nema države bez državne imovine, poručivši da oni ne žive u BiH kao državi i da je to za njih nametnuta ljuštura.

“Vidjeli ste kako Bećirević reaguje na moje izjave iz Beograda, pa onda poruči BiH je međunarodno priznata država pa tu stane i ne nastavi dalje”, upitao je Dodik.

Na taj odgovor voditelj RTS-a se nadovezao konstatujući da je Denis Bećirević kazao da nema države bez državne imovine, dok Dodik govori da je RS država i da ta imovina pripada RS-u.

Dodik je poručio na to da sve zavisi kako se gleda na to.

“Sve zavisi kako gledate na to pitanje. Mi ne živimo u BiH kao državi, za nas je to nametnuta ljuštura”, rekao je Dodik.

Dodik je upitao i zašto je problem ideja “velike Srbije”. Naglasio je da ne vidi zašto nije legitimno da tako razmišlja i zašto bi bilo legitimno da razmišlja kao Denis Bećirović ili Željko Komšić.

“Zašto bi to bio problem? Njihova paranoja, je li? Ja volim da bude velika i jaka Srbija i volim da budu okupljeni Srbi oko Srbije i želio bih jednog dana ako ne doživim bar da imam dovoljnu svijest kada budem odlazio na drugi svijet da će se srpski narod na ovim prostorima ujediniti”, poručio je, između ostalog, Dodik.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.