NAŠLA SAM BRATA MRTVOG U ŠUMI, ČEKAM DA ČUJEM KAKO JE UMRO

Novak Lazić (65) iz bajinobaštanskog sela Crvica, u Srbiji, kome se prekjuče popodne izgubio svaki trag, pronađen je mrtav u šumi na oko dva kilometra od kuće u kojoj je živio sam.

Tijelo nesretnog poljoprivrednika nešto iza podne zatekla je Neda Stojanović, njegova rođena sestra, koja je za bratom tragala o juče ujutro ne gubivši nadu da će ga naći živog.

Više nemam nikoga od najbližih. Muž mi je umro 2018, na nesreću djece nisam imala, od danas više nemam ni brata. Čim sam juče vidjela u kakvom je stanju ostavio kuću znala sam da nešto nije u redu sa njim. Došla sam kući da uzmem deku da ga zamotam nesretnog – ispričala je Neda koja živi u Solotuši, drugom bajinobaštanskom selu.

Da li je njen brat umro prirodnom smrću ili stradao na neki drugi način Neda trenutno ne zna. Čeka policiju i ljekare da kažu svoje.

Telefon mu bio nedostupan

Novak je posljednji put viđen u ponedjeljak prije podne u Bajinoj Bašti. Sestra ga je zvala u popodnevnim satima, ali je njegov telefonski broj bio nedostupan. Nije je to mnogo zabrinulo premda je, kaže, u Crvici loš signal mobilne telefonije i često se dešavalo da ne može da dobije brata.

Neda je juče ujutru došla iz Solotuše da obiđe brata. Prvo je primijetila njegove ovce u komšijskoj njivi, ispostavilo se da Novak u ponedjeljak uveče nije ni zatvorio stado u šupu, a ono je iz dvorišta provalilo u tuđe imanje.

Otključana vrata, upaljen radio

Vrata Novakove kuće bila su otključana. Radio je bio upaljen što joj i nije bilo čudno jer ga je Novak rijetko i gasio. Međutim, zabrinuo ju je nered koji je zatekla u kući. U njoj je pronašla bratov novčanik i dokumenta.

Novak voli da popije, ali nikada zbog alkohola nije pravio probleme. Nikada se nije ni dešavalo da ode od kuće na duže, a da se ne javi, naročito ne pod ovakvim okolnostima – pričala je Neda Stojanović sinoć, dok je još gajila nadu da će brata pronaći živog.
Sa trojicom komšija – jedinih u ovom zaseoku, za Novakom je tragala do sinoć, a potom se vratila u Solotušu. Danas je sa rođacima i komšijama, kasnije i sama, nastavila potragu koja se tragično završila.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.