HARUN KURIĆ, MLADI SARAJEVSKI SPORTISTA KOJI JE PRETUČEN U BARU

Jedan od pretučenih sportista iz Sarajeva, Harun Kurić, ispričao je da ih je u subotu navečer u crnogorskom Baru pet nepoznatih momaka napalo bez razloga, kao i da nisu imali namjeru da bilo koga isprovociraju.

U izjavi za TV E poručuje da je razočaran u našu omladinu kao i da ne bi trebalo na ovaj način da se odnosimo jedni prema drugima. Ipak, sarajevski mladi sportista kaže da ga ovaj događaj neće pokolebati, te da se raduje novim takmičenjima i boravku u Crnoj Gori.

Kurić je rekao da ima dvije posjekotine na potiljku i nekoliko masnica, ali da to nije ništa u poređenju sa povredama njegovog kolege koji ima frakturu lica.

“Kada smo kupovali grickalice, sokove, došlo je pet nepoznatih lica, pet momaka naših godina, koji su nas napali bez razloga. Niti smo šta rekli, niti smo imali ikakvu namjeru da ikog isprovociramo. Imam jednu ili dvije posjekotine iza glave, imam par masnica po licu, ali to nije ništa toliko ozbiljno koliko je jaranu. On ima više fraktura jagodične kosti, vilice i mezijalne kosti”, rekao je Kurić, inače sin poznate bh. novinarke Arduane Pribinje i muzičara Al Dina.

Harun kaže da je bilo pet napadača koji im nisu poznati i sa kojima prethodno nisu razgovarali. Vjeruje da su iz naselja Šušanj u kojem je klub smješten, te da su znali da su iz BiH.

“Mi smo se vratili natrag u hotel. Gazdarica hotela je pozvala policiju, koja je jako brzo došla. Oni su nas povezli do ambulante gdje su provjerili povrede, pa su nas uputili u bolnicu da nam detaljno to snime i pogledaju povrede. Tada su otkrili na CT-u da kolega ima frakturu lica”, kazao je mladi bosanski sportista.

Poručuje da je razočaran u omladinu.

“Malo sam razočaran u našu omladinu. Ne bi trebali ovako da komuniciramo, da se odnosimo jedni prema drugima na ovaj način, da se vrijeđamo na nacionalnoj osnovi. Trebalo bi svi da budemo raja”, rekao je on u izjavi za TV E.

Sarajevski mladi sportista kaže da ga nemili događaj ipak neće pokolebati. Raduje se, kaže, novim takmičenjima i boravku u Crnoj Gori.

Treba istaći da je novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović oštro osudio napad koji se desio na dvojicu mladih sportista iz Bosne i Hercegovine, kao i Dušan Raičević, predsjednik Općine Bar.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.