U HERSONU PRONAĐENA SOBA ZA MUČENJE! JEZIVE ISPOVIJESTI: BILE SU NAJMANJE DVIJE ŽENSKE ĆELIJE, SLUŠALI SMO VRIŠTANJE…

Ukrajinski istražitelji tvrde da su u Hersonu pronašli sobu za mučenje u kojoj su ruske snage zarobile više desetina muškaraca te ih tukle, mučile strujom ili ubijale.

Policija je navela da su ruski vojnici sredinom marta zauzeli Centar za maloljetnike i prenamijenili ga u zatvor za one koji su odbili sarađivati ​​ili su pružali otpor.

Troje komšija i dvoje zaposlenika u lokalnim trgovinama kazalo je kako su šest sedmica nakon zauzimanja objekta počeli čuti vriskove. Drugi svjedoci su naveli da su vidjeli kako Rusi tamo odvode ljude s vrećama na glavi ili iznose tijela.

Mikola Ivanovič, čiji balkon gleda na zadnje dvorište centra, rekao je da je u garažama iza zgrade vidio dva bačena tijela. Vlasnica kioska koji se nalazi ispred bivšeg Centra za maloljetnike vidjela je kako iz objekta izlaze pretučeni muškarci.

  • Izašli bi pretučeni, potpuno dezorijentirani. Ušli bi ovdje i pitali za upute, a mi smo im dali novac za autobus – ispričala je Ira, a prenosi The Guardian.

Ruski vojnici su u avgustu upali u kuću penzionera Vitalija Serdiuka. Preokrenuli su sve naopako i pucali uzrak, a zatim su Serdiuka odveli u centar. Njegova supruga Elena je kazala da su ga tako jako pretukli tokom četiri dana pritvora da se dva mjeseca bojao izaći iz kuće. Rusi su mu rekli da su ga tukli zbog njegovog sina koji je u ukrajinskoj vojsci.

Ženiju Dremu, informatičara, su ruske snage izudarale po glavi na kontrolnoj tački jer nije imao cigarete za vojnike. Zatim su ga odveli u pritvor.

  • Nisu me previše tukli, imao sam sreće. No moje cimere su jako pretukli. Stavili su jednu elektrodu na testise cimera, a drugu na njegov penis. Dva sata sam sjedio tamo i slušao kako vrišti. I danas teško spavam po noći – rekao je Dremo.

Ispričao je da su se u centru nalazile 23 ćelije, a da je u njegovoj bilo osam muškaraca; što znači da su ruske snage u zgradi mogle držati i oko 180 ljudi.

  • Tamo je bilo i žena. Postojale su najmanje dvije ženske ćelije. Moja prijateljica Ana je bila tamo. Nisu je silovali, ali su joj obrijali glavu – ispričao je Dremo.

Related Posts

RICHARLISON PUCA OD SAMOPOUZDANJA! OVO JE PORUKA FUDBALERA KOJI JE RAZBIO SRBIJU

Fudbaleri Brazila nastup na Mundijalu u Kataru otvorili su pobjedom protiv selekcije Srbije, a junak “Karioka” bio je Richarlison koji je postigao dva gola, a naročito je…

ŠTA PIJU KUPCI IZ BIH: U FLAŠIRANIM VODAMA PRONAŠLI FEKALNE BAKTERIJE, EŠERIHIJU?

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine danas je u Sarajevu predstavio Izvještaj o Monitoringu prirodnih izvorskih, mineralnih i stolnih voda na području Federacije BiH, uzorkovanih…

Skandalozan Dodikov govor: Ponovo prijetio secesijom, kazao da je ponosan na ratne zločince

On je na okotobarskim izborima ostvario 300.180 glasova, dok je njegova protivkandidatkinja Jelena Trivić imala 273.245 glasova Milorad Dodik: Osjećam se jednako sretno kao i moji prethodnici…

HRVATI IZ AUTOMOBILA MAHALI AUTOMATSKOM PUŠKOM, GRAĐANI UZNEMIRENI

Dvojica muškaraca u automobilu hrvatskih registarskih oznaka jučer su u Prozoru vozeći se gradom kroz prozor vadili automatsku pušku. Kako stoji na stranicici MUP-a HNK, dana 16.novembra,…

MLADIĆ (35) I DJEVOJČICA (15) SJELI PIJANI U BMW. PREŠAO JE ČETIRI TRAKE I ZAKUCAO SE U DRVO

Na Bulevaru Jovana Dučića u Novom Sadu jutros u 2:20 sati došlo je do stravične nesreće. U nesreći je na licu mjesta poginuo je Muamer B. (35)…

Političarka iz SNSD-a ukrala pažnju na sjednici NSRS-a: “Nemoj da galamiš ođe i da se obadaš. Sad ću te izbaciti napolje…”

U Banjoj Luci se danas održava konstituirajuća sjednica novog saziva Narodne skupštine RS-a, a iako su i ovu sjednicu svečanog karaktera obilježile rasprave vlasti i opozicije, pažnju…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.