SA KOSOVA PORUČUJU SRBIJI: NIJE VAM OVO 1999. GODINA, SPREMNI SMO, SUOČITI ĆETE SE SA OZBILJNOM SILOM!

Zamjenik kosovskog ministra odbrane Šemsi Silja kazao je da ako Vojska Srbije pokuša da uđe na teritoriju Kosova, to neće biti lako, obzirom da će se suočiti sa NATO alijansom, KBS i drugim sigurnosnim institucijama, prenosi Ljaljmi.

“Srbija zna da nije lako napasti Kosovo, treba da zna da Kosovo više nije kao 1999. Danas Kosovo ima policiju, vojsku, postoje sigurnosni segmenti koji su pripremljeni na odgovarajućim nivoima. Treba da zna da će se suočiti sa ozbiljnom silom, NATO je tu”, kazao je Silja.

On napominje da postoji potencijalna opasnost. Dodajući da Srbija namjerno širi dezinformacije stalnim insceniranjem i propagandom u cilju eskalacije situacije na sjeveru Kosova, prenosi Kosovo Online.

“Institucije rade svoj posao, pažljivo prate situaciju, sigurnosni segmenti, policija i drugi organi prate situaciju, kako bi realizovali svoju misiju. Sprovođenje sporazuma u ​​kojima se stvara stabilnost, uprkos činjenici da Srbija sa svojim elementima želi da drži situaciju napetom. Sceniranjem i upotrebom hibridnih ratova u cilju širenja lažnih vijesti”, rekao je on.

Silja napominje da je međunarodna zajednica dobro obavještena o opasnosti koja prijeti Kosovu od strane Srbije. Dodajući da KFOR prati napetu situaciju na sjeveru.

Podsjetimo, Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je Vojska Srbije u stanju pripravnosti i podignut je nivo borbene gotovosti. Naredba je to predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog situacije na Kosovu.

Vučević je, u gostovanju na televiziji Happy, rekao da je Srbija ozbiljna država i da zato nikom ne treba da se igra „ratnih igara“.



Related Posts

“POPILA ASPIRIN DA SE SMIRI? APAURIN, LEXILIUM… TO NISU LIJEKOVI ZA SPAVANJE, VI IMATE PROBLEM AKO VAM SE OVO DEŠAVA

Ako barem tri puta sedmično imate poremećaj spavanja kroz tri mjeseca – već tada govorimo o hroničnom problemu spavanja i on već tada zahtijeva tretman psihijatra. On…

Dječak je rođen sa sindromom vukodlaka: “Djeca su mislila da ću ih ugristi”

Zbog izgleda koji je izazvalo njegovo medicinsko stanje dečak je bio na meti više nego surovih komentara Foto: Instagram/Lalit Patel Lalit Patidar (17) iz Indije rođen je…

UVEZLI SMO 43,2 MILIONA LITARA VODE A PRIJEMO FEKALIJE

Do septembra uvezli 22,3 miliona vode Frapantni su podaci o količinama flaširane vode koju BiH uvozi. Iz godine u godinu sve više. A izrazito je bogata prirodnim…

Jezivo: Prve slike sa mjesta nesreće u kojoj je poginuo bivši fudbaler i trener FK Sarajevo

Uviđaj je u toku i vatrogasne ekipe su na terenu H. J. I. Automobil koji je Ješić vozio je potpuno smrskan FOTO: INSTAGRAM U saobraćajnoj nesreći na…

U KROMPIRU IZ BIH OTKRIVENE VISOKE KOLIČINE JEDNOG TEŠKOG METALA

09/12/2022 0:20 10.10.2020., Civljane – Lijep i suncan dan mjestanin opcine Civljane iskoristio je za vadjenje krumpira. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Kako su u četvrtak priopćili iz europskog…

SVI KOJI SU DANAS U 11 SATI BILI NA TLU NJEMAČKE DOBILI SU OVU PORUKU

U sklopu nacionalnog dana upozorenja, danas, 8. decembra, u Njemačkoj su se tačno u 11 sati oglasile sirene, a stanovnici su dobili upozorenja putem svog mobilnog telefona….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.