MUŠKARAC (30) GREŠKOM LJEKARA ZAVRŠIO U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI: Porodica noćima ne spava zbog strepnje za njegov život, a od svakog telefonskog poziva “zaledi im se krv u žilama“

Marku Stojanoviću (30), pacijentu iz ćuprijske bolnice, ljekari u Beogradu i dalje se bore za život, saznanje Nova.rs od njegove porodice.

On je u ponedjeljak 24. oktobra, tokom kolonoskopskog pregleda u Ćupriji, zapao u komu, u kojoj je već peti dan.

Markova porodica noćima ne spava zbog strepnje za njegov život, a od svakog telefonskog poziva “zaledi im se krv u žilama“, od straha da ne saznaju najcrnje vijesti, jedva je smogla snage da kaže njegova supruga Nikolina.

“Sad samo čekamo i molimo se Bogu da se izvuče. Marko je iz vještačke kome sad upao u duboku komu. Ljekari se ne usuđuju da nam daju bilo kakve prognoze, znamo samo da je kritično“, teško uzdišući, kratko je rekla njegova supruga.

Markov život visi o koncu već pet dana, a njegova porodica tvrdi da je u životnu opasnost dospio greškom ljekara u ćuprijskoj bolnici.
Šta se sve desilo Marku?

Kako je ranije ispričala Markova supruga Nikolina, on je na pregled otišao ‘’zdrav i prav’’, a tokom kolonskopije, ljekari su mu, kako je navela, probušili crijeva.

Poslije tih komplikacija, Marko je hitno prebačen na hirurgiju, gdje mu je, prema njenim riječima, probušeno i plućno krilo prilikom intubacije.

“Postalo je kritično, nisu mogli da ga probude iz anestezije i hitno su ga prebacili u Kragujevac“, jecajući je ispričala ranije.

Ona je dodala da je njegovo zdravstveno stanje bilo toliko loše, da su ga u Kragujevcu “čak tri puta reanimirali“.

Zbog ozbiljnosti situacije, Marko je iz kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra na dalje lječenje prebačen u Beograd, gdje mu se ljekari još uvijek bore za život.

Markova porodica najavala je da će zbog nesavesnoog lječenja i stručne greške, tužiti bolnicu i ljekare u Ćupriiji.
Bolnica ne negira da je došlo do greške

U Opštoj bolnici u Ćupriji su na pitanje Nova.rs, u vezi sa komplikacijam prilikom Markovog pregleda, odgovorili da je pokrenut postupak vanredne unutrašnje provjere kvaliteta stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga, kao i da su o svemu obavijestili Ministarstvo zdravlja i zdravstvenu inspekciju.

Predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta Sbije, dr Rade Panić, za Nova.rs je izjavio da porodica ima pravo na istinu i da prema zakonu mogu da zatraže i dobiju kompletan prepis ljekarske dokumentacije.

“Ovo je medicinski slučaj koji treba da se ispita. Porodica mora da dobije informacije da li je bilo nesavijesnog lječenja, da li je liječenje bilo po protokolima i da li je došlo do greške ljekara ili bilo koga ko je učestvovao u liječenju. Oni moraju da zatraže dokumentaciju, a ukoliko se ustanovi da je bilo greške, odgovorni moraju da snose sankcije“, rekao je dr Panić.

On je istakao i da porodica cijeli slučaj može da prijavi zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja, kao i da uz odgovarajuće dokaze pokrene sudski postupak.Related Posts

Dječak je rođen sa sindromom vukodlaka: “Djeca su mislila da ću ih ugristi”

Zbog izgleda koji je izazvalo njegovo medicinsko stanje dečak je bio na meti više nego surovih komentara Foto: Instagram/Lalit Patel Lalit Patidar (17) iz Indije rođen je…

UVEZLI SMO 43,2 MILIONA LITARA VODE A PRIJEMO FEKALIJE

Do septembra uvezli 22,3 miliona vode Frapantni su podaci o količinama flaširane vode koju BiH uvozi. Iz godine u godinu sve više. A izrazito je bogata prirodnim…

Jezivo: Prve slike sa mjesta nesreće u kojoj je poginuo bivši fudbaler i trener FK Sarajevo

Uviđaj je u toku i vatrogasne ekipe su na terenu H. J. I. Automobil koji je Ješić vozio je potpuno smrskan FOTO: INSTAGRAM U saobraćajnoj nesreći na…

U KROMPIRU IZ BIH OTKRIVENE VISOKE KOLIČINE JEDNOG TEŠKOG METALA

09/12/2022 0:20 10.10.2020., Civljane – Lijep i suncan dan mjestanin opcine Civljane iskoristio je za vadjenje krumpira. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Kako su u četvrtak priopćili iz europskog…

SVI KOJI SU DANAS U 11 SATI BILI NA TLU NJEMAČKE DOBILI SU OVU PORUKU

U sklopu nacionalnog dana upozorenja, danas, 8. decembra, u Njemačkoj su se tačno u 11 sati oglasile sirene, a stanovnici su dobili upozorenja putem svog mobilnog telefona….

“NA NJENOM LICU vidi se BOLESNA MRŽNJA – a ovaj pogled MOŽE DA UBIJE”: Fotografija KEJT MIDLTON koju je objavila Megan Markl pokazuje princezu u sasvim NOVOM SVETLU

U četvrtak je objavljen kratak, ali bombastičan trejler za novi Netflix dokumentarac koji nudi publici intiman uvid u priču vojvode i vojvotkinje od Saseksa. Najavljeno je da će…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.