VELJA NEVOLJA NA ROČIŠTU PRIZNAO: “RADILI SMO ZA DRŽAVU I ŠEFA”

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi zbog sedam likvidacija i drugih teških krivičnih djela, na samom počeku iznošenja odbrane u Specijalnom sudu, negirao je sve što mu se stavlja na teret.

Istakao je da su on i Marko Miljković, vođe ove kriminalne grupe, činili usluge za državu.

Ja sam član SNS i bio sam zadužen za Blok 45 i 50. Sa Aleksandrom Stankovićem sam vodio grupu koja je služila za potrebe države sve do njegovog ubistva, nakon čega sam nastavio ja to da radim”, rekao je Belivuk.

Istakao je da su činili razne usluge za državu, poput spriječavanja mitinga, razbijanja demonstrancija, ali i rušenje u Hercegovačkoj ulici.

Mi smo tokom noći poslali grupu mladića, jednu mi, jednu Zvonko (Veselinović prim.aut), da se sruši Savamala. Rečeno nam je da nijednom našem članu neće biti ništa i da je za sve zadužen Veselin Milić”, rekao je Belivuk.

Istakao je da je nakon njegovog izlaska iz pritvora 2019. godine došlo do sastanka sa Aleksandrom Vidojevićem zvanim Aca Rošavi. Vidojević mu je, prema riječima optuženog, rekao da ga je poslao “šef” i da treba da napravi navijačku grupu jer su tada na jugu postojale tri navijačke grupe.

Vi znate da su navijači pokretačka snaga ove zemlje“, rekao je Belivuk.

On se potom osvrnuo i na inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića, istakavši da je u obezbjeđivanju pomenute ceremonije učestvovalo nekoliko navijačkih grupa, između ostalog oni su bili zaduženi za dio oko Skupštine.

Vođa ove kriminalne grupe istakao je i da je, navodno, bio u kontaktu sa Darkom Glišićem, te da mu je upravo on rekao da će sa njima na vezi biti Vidojević i da je on čovek od poverenja. Sa Vidojevićem su se viđali, međutim u jednom trenutku posumnjali su da on ne prenosi “šefu” onako kako mu je rečeno.

“Vidojević je često dolazio s tim nekim zadacima, počeli smo da sumnjamo da on ne prenosi onako kako je rečeno i da ubacuje sebe, na šta mi je Darko Glišić rekao da nije tako“, istakao je Belivuk. On je potom govorio i o navodnom sastanku koji je imao sa šefom, Aleksandrom Vučićem, a koji se, kako tvrdi, dogodio u stanu voditeljice Katarine Šišmanović.

“Darko Glišić mi je rekao da oni znaju da ja dobro radim i da informacije imaju i preko moje komšinice Šišmanović, koja je dobra prijateljica šefa”, rekao je i onda se osvrnuo na sastanak.

Vučić, Miljković i ja smo se vidjeli sa njim, rekao je da nije dobro da se viđamo često i da sa nama bude na vezi Aleksandar Vulin. Marko je to preuzeo na sebe, ja sam ga znao sa splavova, kada je dolazio vidno pijan”, rekao je Belivuk.

Belivuk je potom istakao i da s Vulinom nije htio da sarađuje jer je znao da je on, kako tvrdi, konzumirao narkotike.

Znam da se drogira, vidjeli ste i sami kako pas na granici odmah skače na njega”, rekao je.

Belivuk je dodao i da je dugo radio na splavovima i da zna kako izgleda kada se neko drogiraRelated Posts

Teška saobraćajna nesreća: Prošao je kroz crveno svjetlo na raskrsnici, napravio HAOS

Policija vrši uviđaj nakon kojeg će biti poznato više informacija 1/3 Sa mjesta nesreće FOTO: NULA49 Teška saobraćajna nesreća dogodila se u Brčkom, a prema prvim informacijama…

“GDJE JE NESTAO DODIKOV STRAH OD HODŽA KOJE ARLAUČU… Umiljato jagnje dvije ovce sisa”

Umiljato jagnje dvije ovce sisa, objavio je Vukanović Na dan kada je uime Osmorke potpisao koalicijski sporazum sa HDZ-om, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić se sastao i sa…

KATASTROFA: TERENCEM SE ZABIO U DVA PARKIRANA AUTOMOBILA

Veća tragedija u saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu navečer dogodila u Čapljini izbjegnuta je pukom srećom. U ulici Hrvatskih branitelja, vozač automobila marke ”Jeep” izgubio je…

HIT VIDEO NA INTERNETU: BABA DOBILA PONUDU ZA BRAK OD AMERIKANCA, EVO NJENOG ODGOVORA (VIDEO)

Na društvenoj mreži TikTok najveći broj profila pripada djeci i mladima, gdje snimaju razne interesantne sadržaje, a da ima i starijih koji se ne libe da pokažu svoju…

Nekadašnja Miss Federacije Husneta Tupković opet ostavila BEZ DAHA pratioce

Nekadašnja Miss Federacije Husneta Tupković ovih dana boravi u Turskoj. Ona je na svom Instagram profilu objavila fotografiju u kojoj pozira kao Hurem. -Sultanija. Kao Hurem nedam…

UZAVRELA ATMOSFERA Na granici fizičkog sukoba u NSRS, razdvajali ih ostali poslanici

Napetosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) bile su na granici fizičkog sukoba. Obračun između opozicionara Nebojše Vukanovića i Petka Rankića iz vladajuće Socijalističke partije spriječila je…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.