RODITELJI NEKE DJECE U BIH IZDVAJAJU I ČAK 1.000 KM ZA NJIHOV ROĐENDAN

Proslava dječjih rođendana sve više udara na džep roditelja, jer kada se uzmu u obzir svi troškovi, vidimo da roditelji treba da izdvoje i do 1.000 KM.

Bojana K., majka sedmogodišnjeg dječaka, kazala je za “Nezavisne novine” da je prije nekoliko dana proslavila dječji rođendan u jednoj od banjalučkih igraonica, te da je za dva sata boravka samo prostor platila 160 KM.

“Na tortu, slatkiše i meze za odrasle potrošili smo još dodatnih 300 KM”, kaže ona.

Kako je dodala, za proslavu su se raspitivali u više igraonica, a ona koju su ona i suprug izabrali bila je najpovoljnija.

Kako su za “Nezavisne novine” kazali iz dječjih igraonica, u Banjaluci cijene zakupa variraju i kreću se od 100 KM do 300 KM.

“Mi imamo određene pakete, odnosno svaki od njih podrazumijeva tri sata boravka i jednu tetu koja bude s djecom. Najniža cijena za desetoro djece iznosi 100 KM, zatim za 20 djece 150 KM, dok je za 30 djece cijena 200 KM”, kazali su iz jedne od banjalučkih igraonica.

Kako su dodali, na roditeljima je da za proslavu obezbijede hranu, tortu i grickalice za mališane.

“Mi nemamo opciju da pravimo čitavu proslavu, samo je prostor naš, a roditelji donose sve što treba, dok se hrana i piće za odrasle naručuju isključivo u našem lokalu”, navode iz ove igraonice.

Kako su za “Nezavisne novine” kazali iz druge igraonice, za proslavu dječjeg rođendana u njihovom objektu potrebno je izdvojiti od 150 KM do 200 KM.

“Mi imamo dva paketa. Paket od 150 KM obuhvata boravak od tri sata, posluživanje i dekoraciju za rođendan, dok paket od 200 KM obuhvata zakup, posluživanje, grickalice i sokiće za djecu”, navode iz ove igraonice.

Kada uzmemo u obzir da u ovu cijenu nisu uračunati rođendanska torta, hrana i piće, kao ni dječji animatori, koji su u posljednje vrijeme veoma popularni, vidimo da roditelji za proslavu izdvajaju velike sume novca.

Naime, cijene rođendanskih torti se kreću od 50 KM za manje do 100 KM za veće. Kada govorimo o dječjim animatorima, oni su u posljednje vrijeme sve popularniji, pa roditelji za njih izdvajaju minimalno 100 KM.

Ne smijemo zaboraviti na grickalice, hranu i slatkiše, koji su neizostavan dio svakog dječjeg rođendana. Za slatkiše i grickalice potrebeno je minimalno izdvojiti 100 KM, ali sve u zavisnosti od broja djece na rođendanu.

Dječje zabave nisu samo za one najmlađe, nego i za njihove roditelje.

S obzirom na to da većina djece dolazi u pratnji svojih roditelja, organizatori proslave moraju da računaju i na njih. U većini igraonica je dostupna hrana za odrasle, ali i opcija da roditelji donesu svoju hranu. Samo za odrasle zvanice često je potrebno izdvojiti od 200 do 400 KM.Related Posts

“POPILA ASPIRIN DA SE SMIRI? APAURIN, LEXILIUM… TO NISU LIJEKOVI ZA SPAVANJE, VI IMATE PROBLEM AKO VAM SE OVO DEŠAVA

Ako barem tri puta sedmično imate poremećaj spavanja kroz tri mjeseca – već tada govorimo o hroničnom problemu spavanja i on već tada zahtijeva tretman psihijatra. On…

Dječak je rođen sa sindromom vukodlaka: “Djeca su mislila da ću ih ugristi”

Zbog izgleda koji je izazvalo njegovo medicinsko stanje dečak je bio na meti više nego surovih komentara Foto: Instagram/Lalit Patel Lalit Patidar (17) iz Indije rođen je…

UVEZLI SMO 43,2 MILIONA LITARA VODE A PRIJEMO FEKALIJE

Do septembra uvezli 22,3 miliona vode Frapantni su podaci o količinama flaširane vode koju BiH uvozi. Iz godine u godinu sve više. A izrazito je bogata prirodnim…

Jezivo: Prve slike sa mjesta nesreće u kojoj je poginuo bivši fudbaler i trener FK Sarajevo

Uviđaj je u toku i vatrogasne ekipe su na terenu H. J. I. Automobil koji je Ješić vozio je potpuno smrskan FOTO: INSTAGRAM U saobraćajnoj nesreći na…

U KROMPIRU IZ BIH OTKRIVENE VISOKE KOLIČINE JEDNOG TEŠKOG METALA

09/12/2022 0:20 10.10.2020., Civljane – Lijep i suncan dan mjestanin opcine Civljane iskoristio je za vadjenje krumpira. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Kako su u četvrtak priopćili iz europskog…

SVI KOJI SU DANAS U 11 SATI BILI NA TLU NJEMAČKE DOBILI SU OVU PORUKU

U sklopu nacionalnog dana upozorenja, danas, 8. decembra, u Njemačkoj su se tačno u 11 sati oglasile sirene, a stanovnici su dobili upozorenja putem svog mobilnog telefona….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.