ORBAN ČESTITAO DODIKU POBJEDU: VUČIĆ I DALJE SUZDRŽAN

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Zanimljivo je da je Orban čestitao pobjedu Dodiku iako je u toku novo brojanje glasova za predsjednika RS-a koje je naredio CIK nakon sumnji u brojne marvelzacije.
“Toliko pobjede na jednoj fotografiji. Čestitam Miloradu Dodiku na njegovoj nedavnoj izbornoj pobjedi”, napisao je mađarski premijer Viktor Orban na svom Twitter nalogu uz fotografiju s Dodikom.

Osim toga, danas je Dodikovu pobjedu na neki način proglasio I hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Milanović je rekao da je Dodik političar koji je zapravo “najprihvatljiviji za Hrvatsku i Hrvate”. Ocijenio je da se Dodik nekome “vani” zamjerio i sada se gura kandidatkinja Jelena Trivić koja govori “monumentalne gluposti” pa zapitao “kome je u interesu da se stvara haos”.

Drugim riječima, Milanović je ovim očito želio reći da je Dodikova pobjeda čista, a da CIK po nečijem nalogu “stvara haos” novim brojanjem glasova.

Ono što je najzanimljivije u cijeloj priči jeste da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić još nije čestitao Dodiku, te da je praktično podržao Centralnu izbornu komisiju BiH.

“Moje je samo da sačekam zvanične rezultate izborne komisije i tog trenutka ću čestitati onome koga oni proglase za pobjednika”, rekao je nedavno Vučić.

Očito je da su Milanović i Orban postali veći zaštitnici Dodika od Vučića.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.