PAS U SRBIJI ODGRIZAO DVOGODIŠNJOJ DJEVOJČICI PRST I POJEO GA U svom tom haosu i borbi, USLIJEDIO JE NOVI ŠOK…

Jučerašnji dan porodica male Kristine Ć. iz Beograda, zauvijek će pamtiti po stravičnom događaju koji je jedno prijatno popodne pretvorio u pravu dramu.

Dvogodišnju djevojčicu u Krnjači je napao ulični pas i odgrizao joj prst!

Što je najgore, ovo je moglo da bude spriječeno, s obzirom na to da građani ovog dijela glavnog grada već godinama mole nadležne da riješe problem sa velikim brojem napuštenih pasa. Čitava drama počela je juče oko 13 sati u predgrađu Beograda.

Bilo je sasvim obično popodne, vrijeme ručka i u posjetu su nam došle moja sestra i njena dvogodišnja kćerkica. Dan je počeo kao i svaki drugi, a onda se pretvorio u najveću agoniju naših života – počinje priču tetka dvogodišnje djevojčice.

Naime, nakon ručka njena sestra, odnosno majka male Kristine, sa njom je izašla u šetnju, nedaleko od kuće gdje su došle u goste

Dijete kao i svako dijete, radoznalo i puno života, tokom šetnje prišla je malom crnom psu da ga pomiluje, ne sluteći šta će se desiti, i tu počinje naša agonija i borba – priča ona i dodaje:
U tom trenutku, pas je nasrnuo na dijete i krvoločno joj odgrizao prst na desnoj ruci. Toliko krvnički je ujeo, da nije htio da pusti dok joj nije odgrizao cijeli prst! – prepričava tetka djevojčice detalje drame koja se juče odigrala ispred njene kuće.

Dijete je uz ogroman bol, dodaje, doživjelo i velike traume, kako i njena majka. To je bukvalno bila borba sa psom, njega koji kidiše i moje sestričine i sestre da je isčupaju iz njegovih čeljusti – rekla je tetka male Kristine.

Nakon ujeda i te krvoločne borbe, majka male Kristine je nekako uspjela brzo da se pribere i kontaktira Hitnu pomoć.

U svom tom haosu i šoku, oni su njoj odgovorili da izlaze samo u slučaju životne ugroženosti i uputili su je da dijete odvedu u prvi dom zdravlja. To je bio novi šok – priča tetka.
Kako dalje nastavlja, otac djevojčice je u tom trenutku bio na poslu, ali čim je saznao šta se dešava došao je što je prije mogao. U međuvremenu, i on je pozvao Hitnu pomoć u nadi da će ovog puta shvatiti ozbiljnost situacije.

Međutim i on je dobio isti odgovor – da su se već čuli sa majkom djeteta i da nije dovoljno strašno da bi morala hitna pomoć da dolazi i ponovo su ih uputili u dom zdravlja – ispričala je tetka djevojčice prenosi Kurir.

Stvar su tako, ipak morali da uzmu u svoje ruke… Hitno su krenuli u dom zdravlja.

Kako su u zdravstvenoj stanici vidjeli Kristinu i njenu ruku odmah su nas primili i pružili prvu pomoć te su je odmah po hitnom postupku prevezli u Institut za majku i dijete na odjeljenje dječije hirurgije gdje je nakon korona testa izvršena operacija prsta – priča tetka i dalje uznemirena zbog svega.
Na Institutu su im tražili dio odgrizenog prsta kako bi ga prišili, ali to nije bilo moguće – pas ga je izgleda pojeo!

Angažovali smo našu majku, komšiluk nam je dostao pomogao da nađemo prst, ali nažalost, krvoločni pas ga je pojeo, te transplatacija nije bila moguća – priča tetka.
Kako dodaje, na ruci djevojčice ostao je samo korijen prsta.

Kristina je još uvijek u bolnici, sada je stabilno, životno ugrožena nije bila nijednog trenutka, ali opet to ne smanjuje njenu traumu i činjenicu da ima invaliditet – kaže tetka djevojčice.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.