Albanska verzija serije “Lud, zbunjen, normalan” krenula s emitiranjem, donosimo prve detalje

Albanska inačica naše popularne serije “Lud, zbunjen, normalan” počela je sa emitiranjem na Kosovu po zvaničnoj licenci sa nazivom “Tre Vllaznit”. Ovo je ujedno prvi put da je domaća serija adaptirana i prevedena na neki od stranih jezika, potvrđeno je za Klix.ba.

Prva od tri objavljene epizode serije čiji se naziv sa albanskog prevodi kao “Tri brata”, izašla je prije 13 dana na zvaničnom YouTube kanalu ATV-a, a već je prikupila brojne pozitivne reakcije.

Serija je rađena po originalnom scenariju Feđe Isovića. Zaplet je ostao gotovo isti, no sa izmjenom likova, njihovih funkcija i u atmosferi prilagođenoj kosovskoj publici. Odvija se pod rediteljskom palicom Shkumbina Istrefija, te u produkciji ATV-a i ART Imagea.

Među glavnim ulogama gledamo već poznato lice s Kosova Ilira Tafu, kojeg iz originalne verzije serije pamtimo po njegovoj ulozi Mentora.

Tafa je ranije najmanje dva puta mjesečno dolazio u Bosnu i Hercegovinu radi snimanja i učešća u projektima koje vode bh. autori, a pozitivno iskustvo sa ovom serijom se nastavlja i sada. U albanskoj verziji serije glumi najstarijeg brata, Bajrama.

Bajram se predstavlja kao veteran, bivši borac Oslobodilačke vojske Kosova (UÇK), što u biti nije. Upravo to predstavlja okosnicu u dramaturgiji iz epizode u epizodu.

Uz Tafu, dvojicu njegove mlađe braće tumače vrsni kosovski mladi glumac Valmir Krasniqi, koji utjelovljuje lik Besima, te student glume sa Fakulteta umjetnosti u Prištini Lum Veseli, koji igra najmlađeg brata Blinija.

Ilir Tafa, Valmir Krasniqi i Lumi Veseli (Foto: YouTube)
Ilir Tafa, Valmir Krasniqi i Lumi Veseli (Foto: YouTube)

Iako sve podsjeća na originalni trojac – Izeta, Faruka i Damira Fazlinovića, koje su u svojstvu oca, sina i unuka, utjelovili legendarni Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović, ova priča ipak je drugačija, uz svoj originalni “štih”.

Ostale uloge pripale su vrlo poznatim kosovskim glumcima i glumicama: Teute Krasniqi, Shengyl Ismaili, Edita Duli, Sabri Fejzullahu, Flakron Aliu i mnogim drugim.

Serija “Lud, zbunjen, normalan” emitirana je u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, međutim, ono što je posebno važno je činjenica da je ona prva koja je prevedena na neki od stranih jezika, adaptirana za njihove prilike i isto tako i producirana.

Posljednja, odnosno treća epizoda serije “Tre Vllaznit”, objavljena je sinoć, a gledatelji je mogu pronaći na YouTube kanalu.Related Posts

“POPILA ASPIRIN DA SE SMIRI? APAURIN, LEXILIUM… TO NISU LIJEKOVI ZA SPAVANJE…

Ako barem tri puta sedmično imate poremećaj spavanja kroz tri mjeseca – već tada govorimo o hroničnom problemu spavanja i on već tada zahtijeva tretman psihijatra. On…

Dječak je rođen sa sindromom vukodlaka: “Djeca su mislila da ću ih ugristi”

Zbog izgleda koji je izazvalo njegovo medicinsko stanje dečak je bio na meti više nego surovih komentara Foto: Instagram/Lalit Patel Lalit Patidar (17) iz Indije rođen je…

UVEZLI SMO 43,2 MILIONA LITARA VODE A PRIJEMO FEKALIJE

Do septembra uvezli 22,3 miliona vode Frapantni su podaci o količinama flaširane vode koju BiH uvozi. Iz godine u godinu sve više. A izrazito je bogata prirodnim…

Jezivo: Prve slike sa mjesta nesreće u kojoj je poginuo bivši fudbaler i trener FK Sarajevo

Uviđaj je u toku i vatrogasne ekipe su na terenu H. J. I. Automobil koji je Ješić vozio je potpuno smrskan FOTO: INSTAGRAM U saobraćajnoj nesreći na…

U KROMPIRU IZ BIH OTKRIVENE VISOKE KOLIČINE JEDNOG TEŠKOG METALA

09/12/2022 0:20 10.10.2020., Civljane – Lijep i suncan dan mjestanin opcine Civljane iskoristio je za vadjenje krumpira. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Kako su u četvrtak priopćili iz europskog…

SVI KOJI SU DANAS U 11 SATI BILI NA TLU NJEMAČKE DOBILI SU OVU PORUKU

U sklopu nacionalnog dana upozorenja, danas, 8. decembra, u Njemačkoj su se tačno u 11 sati oglasile sirene, a stanovnici su dobili upozorenja putem svog mobilnog telefona….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.