ELVIR SEJFIĆ NIJE MOGAO TRPJETI MALTRETIRANJE: “GANJAO IH OD VELIKOG PARKA DO TRŽNICE”

Večeras je u centru Sarajeva hladnim oružjem likvidirana jedna osoba, dok je još jedna teško povrijeđena. Kako saznaje Crna Hronika, teško povrijeđeni muškarac je Suljo Planja poznatiji i kao Suljo Domac i njemu se trenutno bore za život, a prema nezvaničnim informacijama, on je zadobio sedam ubodnih rana.

U Sarajevu se večeras desio krvavi obračun u kojem je jedna osoba ubijena, a druga teško povrijeđena. Identitet ubijenog još se utvrđuje dok je teško povrijeđeni Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac.

Likvidacija u Sarajevu

Raport je već objavio da je njih nožem isjekao Elvir Sejfić. On ih je ganjao od Velikog parka do Tržnice.

Sve je, kako je isti medij već pisao, rezultat osvete. Naime Suljo, Domac i njegova ekipa mjesecima su maltretirali Sejfića i tražili mu novac.

Sve do večeras. Kako je Raportu rečeno, Sejfić je inače miran čovjek, koji nije sklon kriminalnim radnjama, a i dobitnik je najvišeg ratnog priznanja ‘Zlatni ljiljan’.

Sejfić inače živi na Džidžikovcu, naselju iznad Velikog parka.

Suljo Planja poznatiji kao Suljo Domac rođen je 1977. godine gdje je i nastanjen. Domac je dobro poznat sarajevskoj policiji po raznim krivičnim djelima. Više puta je hapšen zbog droge, nanošenja teških povreda, pucnjava, tuča… Prije pet godina, vozilom ga je pokušao ubiti Eldin Mulić u ulici Koševo.

Ove godine u maju je brutalno pretučen u ulici Sutjeska, a Domac tada nije htio otkriti policiji ko ga je pretukao.

Prošle godine u februaru mjesecu je izboden i završio je u bolnici sa povredama opasnim po život. Tada se Domac sukobio sa Emirom Bibanovićem, a sukob se opet desio u samom centru Sarajeva u ulici Sutjeska.

Prije tri godine Suljo Domac je krao struju, pa je zapalio kamp prikolicu u kojoj je živio. U kamp-prikolici je u trenutku izbijanja požara istovremeno radilo sedam potrošača, među kojima su bile i dvije kvarcne grijalice.

Domac tu noć nije boravio u kamp prikolici, te su grijalice cijelu noć bile upaljenje i nije trebalo mnogo da mu smještaj izgori.

2018. godine u istoj prikolici je pronađen mrtav Emir Zeković Zeka, tada 32-godišnjak koji je preminuo jer se predozirao spidom. Domac i Zeka su cijelu noć proveli skupa, da bi ga on ujutru i pronašao mrtvog.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.