TEŽAK ZLOČIN: Četveročlana porodica, u kojoj je bilo i osmomjesečno dijete, oteta i potom ubijena

Četveročlana porodica, u kojoj je bilo i osmomjesečno dijete, ranije ove sedmice u Kaliforniji je oteta prijetnjom oružjem, a jučer, 5. oktobra, članovi ove porodice su pronađeni mrtvi.

Žrtve su identificirane kao osmomjesečno dijete Aroohi Dheri, 27-godišnja majka djeteta Jasleen Kauri, 36-godišnji otac Jasdeep Singh i 39-godišnji ujak djeteta Amandeep Singh. Jedan farmer je tijela pronašao u voćnjaku koji se nalazi u kalifornijskom okrugu Merced. Osumnjičeni je u pritvoru, a motiv za izvršenje otmice još nije poznat.

“Cijela porodica je ubijena, a mi još uvijek ne znamo zašto”, izjavio je šerif okruga Merced Vern Warnke.

Nije kazao kako je porodica ubijena, ali je istakao da je vjerovatno ubijena prije nego što je prijavljen njen nestanak. Na snimkama sa videonadzora je vidljiv muškarac koji nosi vatreno oružje te da je 3. oktobra ispred kompanije za špediciju, koja je u vlasništvu porodice, razgovarao sa jednim od ubijenih muškaraca.

Žrtve su potom odvezene kamionetom, a ruke su im bile vezane. Osumnjičeni se vratio nekoliko minuta kasnije, ušao u posjed noseći pištolj i potom odveo dijete. Jesus Manuel Salgada (48) je 4. oktobra priveden te je priznao da je umiješan u otmicu.

Šerif Warnke je istakao da je osumnjičeni prije privođenja pokušao počiniti samoubistvo i da je morao biti pod sedativima. Prema njegovim riječima, za osobe poput osumnjičenog postoji posebno mjesto u paklu.

Kreditna kartica, koja je korištena 4. oktobra na bankomatu u okrugu Merced, pripadala je jednoj od žrtava. Međutim, policija je utvrdila da Salgado nije osoba koja se vidi na snimku sa videonadzora bankomata.

“Potpuno sam uvjeren da ćemo otkriti da je bilo umiješano više osoba”, poručio je Warnke.

Ukazao je da, koliko je poznato, otmičar nije tražio otkupninu, niti da je zločin motivisan finansijskim razlozima. Policija je saopćila da je Salgado ranije osuđen za pljačku iz 2005., ali da je iz zatvora uslovno pušten 2015. Istražitelji su istakli da tek treba utvrditi kakva je bila povezanost između osumnjičenog i žrtava, prenosi BBC.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.