PRIZOR IZ VRŠCA SVE RASPLAKAO: Devojčice grle majku i baku ubijene devojčice: LJUDI, DETE JE PLATILO GLAVOM

Na protestu u Vršcu povodom smrti trogodišnje Petre, koju je otac udavio u kanti vode, u jednom momentu dve devojčice prišle su Petrinoj majc Suzani i baki i zagrlile ih, a taj prizor nikoga nije ostavio ravnodušnim.

U tom momentu nije bilo osobe koja nije plakala na protestu, koji je počeo ispred Centra za socijalni rad, a potom se nastavio šetnjom kroz centar Vršca.

Suzana B., majka ubijene Petre smogla je snage i po prvi put odlučila da progovri.

– Tužilac dobija infomracije od policije, pa se prosleđuje u Centar za socijalni rad. Sve informacije ću da iznesem, još ništa nisam rekla i ima da kažem šta su mi sve ispričali. Kako se ophode prema ženi koja je pretpela nasilje – rekla je majka i dodala:

– Ljudi, kakav propust, pa dete je platilo glavom. Sud ima zadnju odluku, ali nju donosi na osnovu obaveštenja drugih institucija, ali oni su svi povezani. Želim da spasim koliko god mogu dece. Boriću se samo da smognem snage, došla sam ovde, a juče sam završila u bolnici, da bih pružila podršku ovim ljudima.

I kamen bi zaplakao
I KAMEN BI ZAPLAKAO FOTO: KURIR

Podsetimo, jezivi slučaj ubistva dogodio se 4. oktobra u Vršcu, kada je Marko B. udavio svoju ćerku, a potom se ubio u zgradi u kojoj je stanovao kao podstanar. On je tog dana uzeo slobodan dan na polsu kako bi svio sa svojim detetom, a onda je devojčicinoj majci Suzani, sa kojom nije živeo jer ga je prijavila za nasilje u porodici, poslao poruku da će ubiti i dete i sebe. Nažalost, svoj naum je i ostvario.

Majka ubijene devojčice na protestu u Vršcu
02:05

Majka ubijene devojčice na protestu u Vršcu

Danas su se ispred Cemtra za socijalni rad okupili građani Vršca kako bi zatražili odgovornost nadležnih institucija. Na čelu koline bila je uplakana Suzana, sa svojom majkom, bratom i prijateljima.

Kurir.rs


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.