POLICIJA TRAGA ZA PROFESOROM koji je NASMRT PRETUKAO UČENIKA (15) “Pogrešio je slovo, a onda je počeo da ga udara…”

Indijska policija traga za profesorom koji je na smrt pretukao 15-godišnjeg učenika, pripadnika potlačene etničke grupe Dalit, a sve zbog slovne greške.

Profesor je ranije ovog meseca štapom udario Nihila Dohrea i nastavio da ga tuče sve dok se dečak nije onesvestio, nakon što je prethodno pogrešno napisao reč “društveni” u ispitu, naveo je otac žrtve u prijavi policiji. Dečak je povredama podlegao u ponedeljak u bolnici na severu države Utar Pradeš, dok je profesor pobegao iz područja, prenela je “Al Džazira”.

– U bekstvu je ali uskoro ćemo ga uhapsiti – rekao je AFP-u policijski zvaničnik Mahendra Pratap Sing.

Zajednica Dalita, ranije zvana “nedodirljivima”, na najnižem je rangu indijskog sistema kasti i vekovima je na meti predrasuda i diskriminacije. “Al Džazira” navodi da su nakon smrti Nihila na mestu napada u distriktu Auraja u Nju Delhiju izbili nasilni protesti i da demonstranti traže da se profesor uhapse pre kremacije dečakovog tela.

Stotine ljudi izašle su na ulice u ponedeljak. Zapaljeno je policijsko vozilo, a uhapšene desetine demonstranata, kako je naveo Sing. Šef policije Čaru Nigam rekao je da su snage “upotrebile silu da oteraju rulju” i da je “situacija ubrzo stavljena pod kontrolu”.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.