U ŠKOLI U ZVORNIKU PRETUČEN BOŠNJAČKI DJEČAK

U Tehničkom školskom centru u Zvorniku prekjučer je od strane svog školskog kolege, pretučen sedamnaestogodišnji E.H. iz Papraće kod Šekovića, učenik trećeg razreda Saobraćajne škole koji je, prema navodima njegovog oca Rahmana Hasanovića zadobio blaži potres mozga.

“Kako mi je sin ispričao, on i njegov drug iz razreda su se prethodno prepirali nešto oko fudbala. Ovaj mu je u toj prepirci nešto prijetio, ali to moj sin nije ozbiljno shvatio.

Bili su na času fizičkog vaspitanja, igrali fudbal, i kad su se vraćali ponovo na časove, u svlačionici ga je ovaj napao.

Oborio ga je na pod i udarao u glavu, dok moj sin nije bio u situaciji da mu se suprostavi.

Moj sin je, nakon što ga je pretučen, onako krvav otišao kod direktora škole, ali ga je direktor, umjesto da ga je odveo u bolnicu u Zvorniku, pustio da ide kući, bez da je išta poduzeo da mu pomogne”, ispričao je za Politicki.ba, izuzetno uznemireni Rahman Hasanović otac pretučenog E.H.

Hasanović navodi kako mu je sin, na putu od škole prema kući, nazvao sestru i ispričao joj šta mu se dogodilo. Odmah je, kaže, krenuo prema Zvorniku kako bi doveo sina kući, ali, kad ga je sreo i vidio da gubi ravnotežu poveo ga je ljekarima u Tuzlu.

“Sin je bio sav krvav. Na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli izvršili su mu pretrage i konstatovali blaži potres mozga.

Ja sam tokom jučerašnjeg dana nazvao policiju u Zvorniku i kazao im šta se dogodilo, a danas sam išao i dao izjavu u policiji.

U policiji su bili korektni, ali ću tražiti da odgovara, ne samo taj kabadahija koji je napao mog sina i koji je, nakon tog napada, sa društvom u jednom kafiću proslavljao što je pretukao mog sina, već ću tražiti da odgovara i direktor škole koji mom sinu nije htjeo ukazati bilo kakvu pomoć. Pitam sam kakav je to pedagog”, ogorčen je Hasanović.

Kako je kazao Rahman Hasanović, zbog svega što se prekjučer dogodilo njegovom sinu, ispisat će ga iz škole u Zvorniku i pokušat da ga upiše u neku od škola na prostoru Federacije.

“Ja sam čovjek koji nema zaposlenje i živim od poljoprivrede, ali ću sve učiniti da moje dijete završi školu i da više ne strepi hoće li ga neki kabadahija iz njegovog razreda napasti ni krivog ni dužnog.

Provokacija je bilo i prije, ali napada kakav je ovaj od jučer, nije”.

Hasanović je kazao da ga je danas kasno poslijepodne, nakon što je, kaže, čuo da je dao izjavu u policiji, pozvao direktor koju pohađa njegov sin i tražio da “kao ljudi razgovaraju”.

“Ne znam šta mu to znači, ali ja sa takvim direktorom nemam šta da razgovaram”, kazao je za Politicki.ba Rahman Hasanović.Related Posts

Teška saobraćajna nesreća: Prošao je kroz crveno svjetlo na raskrsnici, napravio HAOS

Policija vrši uviđaj nakon kojeg će biti poznato više informacija 1/3 Sa mjesta nesreće FOTO: NULA49 Teška saobraćajna nesreća dogodila se u Brčkom, a prema prvim informacijama…

“GDJE JE NESTAO DODIKOV STRAH OD HODŽA KOJE ARLAUČU… Umiljato jagnje dvije ovce sisa”

Umiljato jagnje dvije ovce sisa, objavio je Vukanović Na dan kada je uime Osmorke potpisao koalicijski sporazum sa HDZ-om, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić se sastao i sa…

KATASTROFA: TERENCEM SE ZABIO U DVA PARKIRANA AUTOMOBILA

Veća tragedija u saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu navečer dogodila u Čapljini izbjegnuta je pukom srećom. U ulici Hrvatskih branitelja, vozač automobila marke ”Jeep” izgubio je…

HIT VIDEO NA INTERNETU: BABA DOBILA PONUDU ZA BRAK OD AMERIKANCA, EVO NJENOG ODGOVORA (VIDEO)

Na društvenoj mreži TikTok najveći broj profila pripada djeci i mladima, gdje snimaju razne interesantne sadržaje, a da ima i starijih koji se ne libe da pokažu svoju…

Nekadašnja Miss Federacije Husneta Tupković opet ostavila BEZ DAHA pratioce

Nekadašnja Miss Federacije Husneta Tupković ovih dana boravi u Turskoj. Ona je na svom Instagram profilu objavila fotografiju u kojoj pozira kao Hurem. -Sultanija. Kao Hurem nedam…

UZAVRELA ATMOSFERA Na granici fizičkog sukoba u NSRS, razdvajali ih ostali poslanici

Napetosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) bile su na granici fizičkog sukoba. Obračun između opozicionara Nebojše Vukanovića i Petka Rankića iz vladajuće Socijalističke partije spriječila je…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.