“RASTURIĆU IH PONOVO” Šešelj se oglasio o saslušanju pred haškim istražiteljima, poručio samo jedno

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da će se pojaviti na saslušanju pred haškim istražiteljima i tužiocem Matijasom Markuzenom u utorak, 27. septembra u devet časova u u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici.

– Ja sam ih već jednom rasturio, pa ću ih rasturiti ponovo. Meni je zadovoljstvo da se pojavim tamo – kazao je lider radikala.

Predsednik SRS nam kaže da sa njim idu i njegov advokat Milan Terzić sa svojom pomoćnicom, ali i njegov pravni savetnik i šef tima odbrane Vjerica Radeta, koju Mehanizam u Hagu traži zbog navodnog nepoštovanja suda.

Lider radikala ističe da je u svojim knjigama objavio izjave nekada zaštićenih svedoka i razne druge sudske dokumente kako bi ih sačuvao za istoriju, a nijedan svedok u njegovom procesu nije ugožen na bilo koji način.

– Niko nije povređen, a kamoli ubijen kao što su to radili u Haradinajevom slučaju – kazao je predsednik SRS i dodao da je važno da se u javnosti zna ko je lažno svedočio.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj
Foto: Profimedia

Podseća i da je za mnoge lažne svedoke tražio da budu krivično gonjeni, ali Hag to nije radio čak ni u slučajevima kada bi ustanovio da su svedoci govorili neistine.

Šešelj će, zbog navodnog kršenja pravilnika Haškog tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svedoka i poverljive dokumentacije, biti saslušan u Specijalnom sudu za ratne zločine u Ustaničkoj ulici broj 29.

Osim Šešelja, haški istražitelji žele da saslušaju još sedam bivših i sadašnjih članova tima za njegovu odbranu, a to su: LJiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović, Miljan Damjanović, Marina Ristić, Nemanja Šarović, Marina Raguš i Miroljub Ignjatović.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.