MIJATOVIĆ SE OBRATIO AMBASADORICI BIH U GRČKOJ: VI NISTE HEROJ – A EVO ŠTA STE PROPUSTILI

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS, reagirao je danas na izjavu ambasadorice BiH u Grčkoj Milice Ristović Krstić.

Podsjetimo, ambasadorica je poručila kako nema namjeru spustiti zastavu na ambasadi, na pola koplja, 11. jula ove godine, kada se bude obilježavalo 27 godina od genocida u Srebrenici.

Mijatovićevu poruku objavljujemo u cijelosti:

“Uvažena ambasadorice,

Ni na koji način ne želim ulaziti u odnose unutar Ministarstva inostranih poslova BiH, ali Vaša odluka da odbijete spuštanje na polja koplja državne zastave uoči 11. jula predstavlja Vašu ličnu sramotu.

Vi ste majka dvoje djece, ja jedne kćerke i potpuno je nebitno da li se vi i ja slažemo oko politika, suština je šta ostavljamo njima.

Ni vi, ni ja nismo krivi za rat – bili smo djeca, ali naša djeca ne smiju živjeti u mržnji i laži.

Genocid koji je počinjen u Srebrenici je definisan presudama međunarodnog suda u Hagu i nije stvar Vaše ili moje percepcije već poštivanja međunarodnog prava, a ono najvažnije žrtava genocida u Srebrenici.

Vi niste “srpski” ambasador, kao što pišete, već ambasador nezavisne države Bosne i Hercegovine, jer kao “srpski” ambasador nikada u Atini ne bi dobili agreman.

Političke agende danas kao što pišete nemaju nikakve veze sa počinjenim genocidom u Srebrenici, 27 godina nakon rata je vrijeme da pokažemo da je izrasla nova politička generacija koja je spremna da jedan dio našeg naroda povede kroz katarzu, a drugi dio izvadi iz PTSP-a.

Bošnjački i srpski narod su neodvojiva cjelina koja će uprkos svemu pobijediti politike koje zastupate.

Vi niste svojom odlukom nikakav heroj, vi niste pobijedili niti uvrijedili bilo koga, ali ste propustili priliku da budete dio generacije koja će donijeti mir i razvoj našoj zemlji.

Žao mi je, treba živjeti sa spoznajom da niste spremni biti čovjek!”Related Posts

SLUČAJ MALTRETIRANJA U KASARNI U PAZARIĆU: ŠTA SE DEŠAVALO U OS BIH?

U Kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću kod Sarajeva i očekuje se da za sedam dana bude objelodanjeno šta se tu dešavalo, izjavio je večeras Srni zamjenik ministra…

POZIVAO NA ZATVARANJE DŽAMIJA, IZBACIVANJE KURANA, PISAO KNJIGU PROTIV ISLAMA, PA PREŠAO NA ISLAM: “GOVORIO SAM DA JE KUR’AN OTROV, A SAD SE KAJEM”

“Moramo zaustaviti ovu bijedu – islam. Pozivam vladu da odustane od svog politički korektnog stava prema islamu i prizna negativan uticaj ove zle ideologije!”, riječi su nekadašnjeg…

“POPILA ASPIRIN DA SE SMIRI? APAURIN, LEXILIUM… TO NISU LIJEKOVI ZA SPAVANJE, VI IMATE PROBLEM AKO VAM SE OVO DEŠAVA

Ako barem tri puta sedmično imate poremećaj spavanja kroz tri mjeseca – već tada govorimo o hroničnom problemu spavanja i on već tada zahtijeva tretman psihijatra. On…

Dječak je rođen sa sindromom vukodlaka: “Djeca su mislila da ću ih ugristi”

Zbog izgleda koji je izazvalo njegovo medicinsko stanje dečak je bio na meti više nego surovih komentara Foto: Instagram/Lalit Patel Lalit Patidar (17) iz Indije rođen je…

UVEZLI SMO 43,2 MILIONA LITARA VODE A PRIJEMO FEKALIJE

Do septembra uvezli 22,3 miliona vode Frapantni su podaci o količinama flaširane vode koju BiH uvozi. Iz godine u godinu sve više. A izrazito je bogata prirodnim…

Jezivo: Prve slike sa mjesta nesreće u kojoj je poginuo bivši fudbaler i trener FK Sarajevo

Uviđaj je u toku i vatrogasne ekipe su na terenu H. J. I. Automobil koji je Ješić vozio je potpuno smrskan FOTO: INSTAGRAM U saobraćajnoj nesreći na…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.