ŠOK! Ilda se odriče Šabana preko novina! Pojavio se konačan Šabanov testament, ONA SE TOME NIJE NIKAKO NADALA…

By | July 18, 2021

Ovaj članak ćemo posvetiti legendi narodne muzike, a kako i po naslovu možete vidjeti radi se o legendarnom Šabanu Šauliću. Od kako nas je napustio je prošlo nešto više od dvije godine, a preminuo je nakon što je imao saobraćajnu nesreću dok se vraćao sa nastupa u Njemačkoj. Cijeli region je bio šokiran viješću o njegovoj smrti, i jednostavno niko nije mogao da vjeruje da se to desilo. Bez obzira na to što on više nije sa nama, o njemu i njegovoj muzici se još uvijek priča, i vjerujemo da će tako i ostati.

Vjerujemo da svi oni koji su mu bili bliski, njegova porodica, prijatelji, i svi oni koji us ga poznavali i voljeli i dalje osjećaju ogromnu prazninu jer ga nema. Njegova kćerka Ilda Šaulić je od njega naslijedila dar za muziku, pa se sa istom počela baviti, i moramo priznati da se vidi ko joj je bio otac i od koga je naslijedila to. Mnogi su bili na njegovoj sahrani kako bi se poslednji put pozdravili sa njim, a bio je i njegov vanbračni sin Robert, koji seinače prvi put pojavio u javnosti, a svi su bili šokirani time koliko on zapravo liči na svog oca.

 

Tada je Gordana Šaulić pokazala svoje pravo lice, a inače i nije omiljena među Šabanovim obožavaocima, a tada je rekla njegovom sinu da on tu nema šta tražiti, i da od njegovog naslijeđa neće dobiti ništa. Nakon njegove smrti, Ilda je rekla da će njegovu kuću koju ima u Šabcu pretvoriti u muzej, i počela je sa renoviranjem, ali je ipak odlučila sve da stopira, pa je to sada palo u drugi plan.