U KRAJINI UHAPSILI NAJVEĆU KIMINALNU GRUPU?

By | July 13, 2021

Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednosmjesečni pritvor za šestoricu uhapšenih u akciji Transporter. Akcija koja je provedena po nalogu Tužilaštva kantona, a u saradnji sa MUP-om USK, smatra se jednom od najvećih, u kojoj je pronađena veća količina droge i oružja. Nadležni odlučni da kriminalnim grupama koje se bave nezakonitim prometom droga – stanu u kraj.

Nakon preteresa u Cazinu i Bosanskoj Krupi, zaplijenjeno je više kilograma droge, kokaina, heroina, spida, marihuane, ali i oružje, oko 40 komada dugih i kratkih cijevi. Jedna od najvećih kiminalnih grupa pala je u akciji Transporter.

“S obzirom da je vrlo mali broj policijskih službenika učestvovao u toj akciji, to dovoljno govori o ozbiiljnosti akcije, ali i ozbiljnosti grupe koja je na našem području evidentirana u zadnjih godinu dana kao jedna od vodećih za rasturanje opojnih droga. Za šest lica je određen pritvor, slijedi analiza dokaza i operativnih saznanja koja će mnogo toga još otkriti. Tako da se aktivnosi po ovom pitanju nastavljaju i mnoge stvari će izaći na vidjelo”, naveo je Mujo Koričić, komesar MUP USK.