GODINAMA VUČIĆEV IZASLANIK MOLI DA MU DOZVOLIMO DOLAZAK NA KOMEMORACIJU

By | July 12, 2021

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić odgovorio je kratkom i jasnom reakcijom na tvrdnje premijera Srbije Ane Brnabić da “zvaničnicima nije mjesto u Srebrenici dok se ne procesuiraju napadači na Aleksandra Vučića 2015. godine”.

“Ana Brnabić laže. Već godinama lični izaslanik Aleksandra Vučića moli, vapi i preklinje da mu dopustimo da dođe na komemoraciju u Srebrenicu. I uvijek dobije isti odgovor: Kada Srbija genocid nazove pravim imenom, imat će mjesto na komemoraciji”, napisao je Suljagić na Twitteru.

Iz Srbije ni danas nisu mogli bez otrovnih strelica pa je Brnabić kazala da “dok se ne privede pravdi svako ko je napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tada premijera, koji je otišao u Srebrenicu da izrazi poštovanje prema žrtvama i bošnjačkom narodu ja ne vidim da je nama zvaničnicima mjesto tamo”.

Do danas taj “napad” nije do kraja rasvijetljen, a postoje dokazi i svjedočenja da su incident izazvali upravo pripadnici BIA-e kao i ubačeni navijači iz Srbije. Čak i neki pripadnici MUP-a Srbije koji su bili tada u Srebrenici, sada su pod sudskim postupkom zbog “odavanja službene tajne”.