IZETBEGOVIĆ: MOJA SUPRUGA JE JUČER CIJELI DAN PROVELA SA ŽENAMA IZ SREBRENICE, JEDVA SU JE PUSTILI DA IDE

By | July 11, 2021

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović sinoć je gostovao na TVSA i, između ostalog, govorio o Srebrenici, pohvalivši dobrodošlicu koju je njegova supruga Sebija Izetbegović imala u ovom gradu.

Najvažnije je da u Srebrenici ima preko 50% Bošnjaka i da u našim školama ima preko 50% djece. Naravno, to ne znači da nameravamo da dominiramo nad Srbima, već da treba uspostaviti ravnotežu, rekao je on.

Na pitanje kako reagira na riječi Srebreničana da su ih “svi napustili”, predsjednik Izetbegović rekao je da nije čuo da je neko to rekao, te da će “završiti” sve što im treba.

– Jučer je moja supruga provela cijeli dan sa ženama iz Srebrenice. Bila je jako dobro primljena. Gotovo je jedva puštaju. Bila sam sa ženama iz Srebrenice prije mjesec i po dana, neposredno prije Ramazana. SDA set brine o svemu što je ovim ženama potrebno. Sad ću to reći javno – sve što im treba, mi ćemo to završiti kako znamo i umijemo. Tako da mu je definitivno stalo do Srebrenice, svih vrsta.

Podsjetimo, u čuvenoj “aferi Asim” bivši potpredsjednik SDA Asim Sarajlić u pokušaju da za Fikreta Prevljaka kupi glas nepoznatog delegata stranke, u trci za šefa kantonalnog odbora SDA, hvalio se da je čovjek koji “dovršava” sve stvari.

No, čini se da ni ova afera nije bila dovoljna da Izetbević shvati da ozbiljne i demokratske države ne bi trebale funkcionirati po sistemu “dovršenja”, već kroz transparentan rad institucija.