ŽELIMO VJEROVATI DA OVO NIJE “PRAVI” BEOGRAD: Prekinuto sjećanje na genocid u Srebrenici. Provokatori uletili na TRG

By | July 10, 2021

Skupina provokatora odlučila je prekinuti večerašnji nastup nevladine organizacije Žene u crnom, a već nekoliko minuta skandiraju ratnom zločincu Ratku Mladiću noseći plakate sa svojom slikom i pjevajući domoljubne pjesme.

Žene u crnom večeras su se okupile u centru Beograda, na Trgu Republike, kako bi u crnini i šutnji odale počast žrtvama genocida u Srebrenici.
Njihov nastup prekinulo je 50-ak provokatora, koji su sa sobom ponijeli nekoliko plakata s likom Ratka Mladića, kao i veliku zastavu s Mladićevom fotografijom i riječju “heroj”.

Između Žena u crnom i provokatora postoji policijski kordon, a do sada nije zabilježen nijedan incident. Uz to, najavljeno je da će večeras u Beogradu biti izvedena scenska akcija “Srebrenica – ime genocida”, zajedno s umjetničkim grupama “Škart” i “Dah teatar”.

KONAČNA PRESUDA
Zločinac Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor!
Podsjetimo, Ratko Mladić osuđen je u Haagu na doživotni zatvor prije mjesec dana (8. lipnja). Proglašen je krivim za 10 od 11 točaka optužnice.

Zločinac Mladić ima 78 godina, a sljedećih mjeseci znat će se u kojem će zatvoru provesti ostatak života, a do tada će ostati u pritvorskoj jedinici u Haagu.