Višković: Znate li Bošnjaci čije ste vi čedo

Poslanik PDP-a Dragan Galić je na sjednici 25. juna rekao da ima mnogo propusta u radu MUP-a, te naveo da je “mladić iz istočnog dijela RS platio 7.000 KM da bi dobio posao policajca.
Premijer RS-a Radovan Višković izjavio je da je pravosuđe u BiH “čedo” međunarodne zajednice, koja je napravila sve što je nakaradno u BiH.
“Pravosuđe u BiH niti je pravio premijer niti Republika Srpska, nego je to čedo međunarodne zajednice, koja toliko voli ovu zemlju. Sve što su oni napravili je nakaradno, od Visokog sudskog i tužilačkog vijeća do Elektroprenosa i Uprave za indirektno oporezivanje. Sve što su kreirali izgleda da ne valja”, rekao je Višković novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da predstavnicima međunarodne zajednice treba postaviti pitanje o stanju u pravosuđu.

Višković je potvrdio da je naloženo da se ispitaju navodi o korupciji prilikom prijema u policiju nakon izjave poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Dragana Galića, te da je na osnovu toga podnesena tužba protiv nepoznate osobe.

“To je dato u nalog Tužilaštvu, jer to ne ispituje predsjednik Vlade”, rekao je Višković i dodao da nije dobio povratnu informaciju o tom slučaju.

Višković je istakao da je Galić svjedok u tom predmetu, jer tvrdi da su institucije Republike Srpske korumpirane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*