Dato upozorenje: Pazite se Vučiću!

Prvi čovek Bjelorusije Aleksandar Lukašenko upozorava da bi obračun Amerike i Rusije, koji trenutno bukti u Gruziji, ali i Moldaviji, uskoro mogao da se preseli u Srbiju. U razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji na poziv bjeloruskog kolege boravi u dvodnevnoj posjeti Minsku, Lukašenko je do najsitnijih detalja analizirao situaciju u Gruziji i Moldaviji .

Diplomatski izvori Srpskog telegrafa tvrde da upozorenja iz Minska ne treba olako shvatiti i podsjećaju da su se u Moldaviji Zapad i Rusija udružili samo da bi sklonili jednog čoveka sa vlasti.

– U Srbiju uskoro, kao ambasadori, stižu Putinov i Trampov specijalac Aleksandar Bocan Harčenko i Entoni F. Godfri. Takve igrače ne šalju da bi oni ovde sedeli skrštenih ruku. Odmjeravanje snaga velikih sila na našoj teritoriji može skupo koštati narod i zemlju u kojoj se taj rat vodi – objašnjava izvor Srpskog Telegrafa.

Podseća da je lično Vladimir Putin odlučio da u srpsku prestonicu za ambasadora pošalje Harčenka, diplomatu zaduženog za najteže zadatke.

– Odmah je usledio odgovor Vašingtona, pa po Trampovom nalogu put Srbije kreće dosadašnji zamjenik ambasadora SAD u Moskvi Entoni F. Godfri, čovjek koji je godinama angažovan na najosjetljivijim pitanjima američko-ruskih odnosa, što pokazuje koliko je bitan i značajan za Bijelu kuću. Sva je prilika da će u zakazano konačno odmjeravanje snaga dvije sile, a da su je za mjesto obračuna odabrali Beograd – kaže sagovornik beogradskog lista.

(BN)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*