Dodik KONAČNO o Stracheu: Evo šta smo mi radili DVIJE GODINE i šta bih mu rekao sada

Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Banjoj Luci nakon sjednice predsjedništva stranke komentarisao skandal bivšeg vicekancelara Austrije Heinza-Christiana Strachea, s kojim je u dobrim odnosima.
Dodik je poručio da vjeruje da s eradi o namještaljci, je rkakotvrdi nije bilo nikakve štete za Austriju od onog što je rečeno na spornom snimku.

“Mi imamo dobru saradnju i nastavit ćemo da sarađujemo. Očigledno se radi o namještaljci, vidite da nije bilo nikakve štete. Prošlo je dvije godine i nije bilo nijednog poteza od onog što je rečeno”, kazao je Dodik braneći Strachea.

Poručio je da misli da se radi o balkanizaciji evropske političke situacije.

“Ja se njemu zahvaljujem na podršci RS-u da obezbijedi svoj dejtonski status”, zaključio je.
Kurz raspustio vladu i najavio vanredne izbore zbog Stracheovog skandala
Podsjetimo, Vlada u Austriji se raspala nakon što je otkriven korupcijski skandal u koji je upleten Heinz-Christian Strache, koalicijski partner i predsjednik desno-populističke Slobodarske stranke Austrije (FPÖ).

Riječ je o objavi videa na kojem Strache, zajedno sa svojim stranačkim kolegom Johanom Gudenusom, jednoj navodnoj ruskoj poduzetnici nudi političke usluge u zamjenu za stranačke donacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*