Radmanović: Da vam kažem kako je ekipa iz Sarajeva podvalila Srbima

Predsedavajući Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović smatra da SDA ne želi SNSD u vlasti na nivou BiH i da radi sve da ne dođe do njenog formiranja.

– To znači da izvršna vlast ostaje u tehničkom mandatu ne znamo do kada. To je gubitak za čitavu BiH. Sve što iz SDA traže, više je od onoga što je normalno u pregovorima i dokazuje da oni sve rade protiv formiranja te vlasti – rekao je Radmanović za današnji Glas Srpske.

On je naglasio da je zahtev SDA o povećanju broja ministara njihov adut da ne dođe do dogovora.

– Broj ministarstava se zna. Šta je ravnopravnije za tri konstitutivna naroda, nego da raspodela ministarstava bude po tri za svaki? O tome uopšte ne treba raspravljati. U najnoviju priču o povećanju broja ministarstava ne veruju ni predlagači. Na to neće pristati ne samo SNSD, nego niko iz Srpske – poručio je Radmanović, koji je i potpredsednik SNSD.

Na pitanje kada bi moglo doći do napretka, Radmanović je rekao da ne očekuje da se o tome ozbiljno raspravlja prije juna, s obzirom na to da predstoje praznici – Vaskrs, 1. maj i 9. maj, što onemogućava normalan rad i dogovor lidera stranaka.

Komentarišući usvajanje plana rada Saveta ministara u tehničkom mandatu za ovu godinu, u kojem je jedan od prioriteta aktivacija Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP), Radmanović je rekao da to nikada neće biti završeno ako je jedan narod protiv.

– Tu se gube meseci i svađamo se ni za šta. Ovo je još jedna podvala sarajevske ekipe u planu rada nepostojećeg Saveta ministara i pokazatelj da i ovo malo Srba što je tu i ne čita ono za šta diže ruke. To je nepotrebno trošenje energije – istakao je Radmanović, prenosi Srpskainfo.

Komentarišući izjavu ministra bezbednosti u Savetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića da bi “BiH i Srbija trebalo da uđu u NATO”, Radmanović je rekao da to pokazuje da Mektić ne zna o čemu govori i da je zalutao – i politički i stručno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*