Džaferović: Dodik samo priča, priča, priča, a kad treba da uradi…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon puna četiri mjeseca sazvao je drugu redovnu sjednicu ovog državnog tijela i to za 17. april, potvrđeno je za Klix.ba.
Kako nam je rečeno, tek druga po redu redovna sjednica trebala bi imati pozamašan dnevni red zbog činjenice da Dodik mjesecima nije htio sazvati sjednicu Predsjedništva te se nagomilalo mnogo tačaka koje treba riješavati.

Prva i jedina redovna sjednica održana je 12. decembra 2018., a šest dana nakon toga održana je vanredna sjednica na kojoj je Predsjedništvo BiH s dužnosti opozvalo niz ambasadora. Od tada se više nisu sastajali.

Treba naglasiti da je s početkom ovog mjeseca član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kritizirao Dodika upravo zbog ove činjenice.

“Sve se svodi otprilike na to da puno priča, a malo radi. Predsjedništvo BiH od decembra prošle godine nije održalo redovnu sjednicu, iako bi sjednice trebalo da se održavaju u pravilu svakih 14 dana. Deseci materijala čekaju na odluku Predsjedništva. Iako je to njegova obaveza po Poslovniku, Dodik nije zakazao ni vanrednu sjednicu na moj konkretni zahtjev kojim sam tražio da Predsjedništvo zauzme zvaničan stav o nastavku izgradnje Pelješkog mosta, kao i da se utvrdi stav o informacijama koje se odnose na vrbovanje državljana BiH od Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske, te da se razmotre eventualne diplomatske mjere. Ne postoji niti jedno opravdanje da Predsjedništvo BiH ne radi svoj posao”, naglasio je Džaferović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*