Dodik: Odmah da vam kažem, ovo će biti taktika Srbije, zato je došao i Kusturica

Nedavno je u Nišu Milorad Dodik rekao da su pred Srbijom i Srpskom decenije ujedinjenja. Sada poručuje da će to ubrzati ukoliko bude mogao.

– Mi smo “ubačeni” u tog monstruma. Ali Srpska je stabilizovala svoju ekonomiju i svoj budžet, zahvaljujući pomoći Aleksandra Vučića. Stabilne su i političke institucije. RS je u nemogućim uslovima pokazala sposobnost da egzistira. Da nema stranaca, BiH ne bi trajala ni dva dana. Pustite nas i mi ćemo biti država – kaže Dodik za Novosti.

Na pitanje da li će se, ukoliko se nastavi blokada, Srbi povući iz Parlamenta BiH, a on iz Predsjedništva, Dodik je ovako odgovorio.

– Napravićemo taktički najbolje što je moguće. Nešto mi se sviđa da ih malo iritiram tamo – naveo je predsjedavaći Predsjedništva BiH.

Da li mu je Emir Kusturica poklonio kišobran u bojama srpske zastave da ga nosi u Predsjedništvo BiH, nije htio da precizira.

– Donio je nešto i neke knjige – naveo Dodik, te dodao da njegov savjetnik kad se probudi ujutro, odmah zove Dodika telefonom i govori o tome šta možemo očekivati za 10, 15 godina.

– Uporan je, u nekim stvarima ne odustaje. On je moj prijatelj, politički istomišljenik, čovjek s nesumnjivim autoritetom, koji može svima nama da pomogne – rekao je Milorad Dodik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*