Hitno obraćanje Vučića: Slušaj me ti Đilase i ti Obradoviću, ovo sada slijedi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj konfenrenciji za novinare da je upravo dobio informaciju su Dragan Đilas i okupljeni demonstranti probili ogradu koja je postavljena ispred Predsedništva Srbije.

Obraćanje predsednika Srbije pratite uživo na “Blicu”.

On je rekao da su sada probijene sve ograde i da masa samo gleda kuda će da upadne u zgradu, ali da niko ne treba da se plaši i da će državni organi reagovati.

– Nisu fašista Obradović, ni tajkun Đilas naročito hrabri da idu dalje, osim na uplašene dame u desku RTS – rekao je Vučić i dodao:

– Srbija neće dozvoliti da nasiljem ugrožavate bilo koga – naglasio je on.

Vučić je rekao da ih se uopšte ne plaši.

– Nije meta ni RTS, nego onaj ko se ne plaši u lice sve da im kaže. Meta sam ja što provodim nacionalnu konsolidaciju Srbije i što je Srbija svaki dan nauporedivo jača – naveo je.

Rekao je i da sigurno niko nikada u ovakvim okolnostima nije održao konferenciju u Srbiji.

– Hteo sam da pokažem da u Srbiji ne sme da postiji strah – rekao je Vučić i naglasio da su pred zakonom svi jednaki i da će se zakon sprovoditi.

On je čestitao policijacima što su na najmirniji način izneli i sklonili demonstrante iz zgrade RTS.

– Nasilju je došao kraj. Svi koji sprovode nasilje će odgovorati – naglasio je on.

Vučić je rekao i da je narod na KiM počeo da se okuplja sa ciljem da krenu za Beograd da ga brane, ali da to nije potrebno. Pozvao je nadležne organe da osiguraju bezbednost ekipi RTS i svim drugim novinarima.

Predsednik Srbije Aleksndar Vučić obraća se javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider “Dveri” Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima “1 od 5 miliona”, na silu upali u zgradu RTS.

Vučić se obraća javnosti u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, a lideri opozicije najavili su dolazak ispred zgrade Predsedništva kako bi tražili ostavke državnog vrha i fer izbore.

Podsetimo, nakon što je policija reagovala i jednog po jednog demonstranta izvela iz zgrade Javnog servisa, a među njima i Obradovića, Anasonović i Dragana Đilasa, Obradović je pozvao okupljene na protest ispred Predsedništva Srbije u vreme kada se Vučić obraća javnosti na vanrednoj konferenciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*