DF traži da se ovo hitno uradi kako se ne bi ponovo desila tragedija

Facebook Demokratska Fronta BiH

Demokratska Fronta dala je izjavu danas o tome šta treba da se uradi da se ono što se danas desilo u Christchurch-u na Novom Zelandu ne ponovi.

Demokratska fronta pozvala je Vladu Republike Srpske da oduzme odlikovanje Karadžiću koje mu je 2016. godine dodijeljeno u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Očito je da je haški osuđenik Radovan Karadžić inspiracija ekstremistima i poremećenim umovima koji su počinili stravičan zločin na Novom Zelandu. Smatramo da vlasti RS-a imaju priliku da tim činom pokažu kako i dalje ne propagiraju ideologiju mržnje, kojom se danas inspirišu osobe poput terorista sa Novog Zelanda”, stoji u saopćenju DF-a.

Navode da će vlasti RS-a, ukoliko ne budu željele oduzeti odlikovanje Radovanu Karadžiću, pokazati da njihovo svjetonazorsko opredjeljenje stoji na drugoj strani civilizacije.

“U tom smislu bilo bi korektno kada bi vlasti RS-a, poput predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, bezrezervno osudile pomenuti teroristički čin, ne obazirući se na to da li će se taj potez svidjeti sljedbenicima i poštovaocima Radovana Karadžića”, navodi se u saopćenju DF-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*