TUGA Oproštajno pismo dječaka koji je oduzeo sebi život

Dječak N. M. (12) iz sela Negosavlje kod Medveđe, koji je u ponedjeljak navečer oduzeo sebi život, to je učinio zbog loših ocjena na prvom polugodištu šestog razreda.
To je objasnio u oproštajnom pismu roditeljima koje je pronađeno pored njegovog beživotnog tijela. Kako saznajemo, dječak je bio sam u kući kada je obio ormar u kojem otac drži pištolj za koji je imao dozvolu.
Majka pala u dvorište i zapomagala
Dječakova majka S. M., koja je u 5-6 mjesecu trudnoće, u vrijeme tragedije bila je kod komšija, dok je otac S. M. bio u šumi na sječi drva.
– Kada je čula šta se desilo, pala je u dvorištu i zapomagala. Komšije nisu mogle da je smire. Svi su se plašili da ne izgubi bebu od šoka u kojem se našla. Ocu su tek kasnije, po povratku iz šume, rekli šta se desilo – kažu komšije.
Oni navode da se dječak s ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susjednog sela, gdje su kupili imanje. Majka je sa svojima izbjegla iz Hrvatske i nastanila se u Srbiji, gdje je i upoznala dječakovog oca.
– Mnogo su fina porodica. Svi smo iznenađeni šta se desilo. Dječak je baš dan prije bio na igralištu u selu. Vidio sam ga. To je mirno, dobro, pametno dijete. Pa, gdje zbog ocjena da se ubiješ – ne može da se načudi jedan od komšija.
Mještani mole popa da drži opelo
Svi u porodici su veliki vjernici, a mještani su danas krenuli da zamole lokalnog sveštenika da ipak održi opelo iako je u pitanju samoubistvo.
– Šta dijete zna s toliko godina? To je nevino stvorenje. Sve ćemo da uradimo da sveštenik održi opelo na grobu – navodi komšija koji se uključio u organizaciju sahrane dječaka.
Tijelo dječaka još u kući
Obdukcija dječaka nije rađena, a njegovo tijelo ostalo je u kući, na mjestu tragedije. Kako je u pitanju seosko groblje van Medveđe, tijelo je ostalo u kući uz upaljenu svijeću i bdijenje rodbine i prijatelja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*