Stevandić: Smjeta vam komisija? To znači samo ovo

Nakon ogorčenja odlukom Vlade Republike Srpske o formiranju međunarodne komisije koja treba utvrditi stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je da se ne treba plašiti istine.
– To što reaguju tako, a da nisu vidjeli ni plan, niti dočekali rezultat komisije, govori o tome da oni žele nešto da sakriju ili da se plaše istine. Ko zna, možda istina bude govorila o većem, manjem ili istom broju stradalih Bošnjaka ili Srba u tom kraju – rekao je Stevandić za Srpskainfo.

Dodaje da je činjenica da će ova komisija raditi slobodno, a ne pod pritiskom kao prethodna.
– Sve ono što nastupa slobodno ima veći legitimitet, ali ostavimo to budućnosti, a ne uskraćujmo mogućnost da saznamo istinu – poručio je Stevandić.

Podsjećamo, između ostalih, protiv komisije o Srebrenici je i glavni odbor SDA. Kako su objavili, oni smatraju da je formiranje komisija Vlade Republike Srpske o Srebrenici i Sarajevu “jedan u nizu pokušaja da se političkim uticajem izmjeni istina o genocidu i ratnim zločinima u BiH”, a da su povratnici u Srpsku izloženi “trajnoj institucionalnoj antidejtonskoj diskriminatorskoj politici i praksi”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*