Nikšić: Kada smo čuli da je HDZ ovo uradio, Bakire, izvini ali NE

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić obratio se na konferenciji za novinare nakon što je na sjednici glavnog odbora ove stranke odlučeno da se ne ide u vlast sa nacionalnim strankama.
Nikšić je kazao kako Glavni odbor SDP-a smatra da je SDA sama urušila svaku mogućnost ulaska SDP-a u vlast tako što je prethodno dala podršku delegatima SNSD-a i HDZ-a

“Igrali su dvostruku igru pozivajući SDP da zajedno s njima štitimo državu ali u isto vrijeme su podržavali HDZ i SNSD”, kazao je Nikšić.

Pojasnio je da je SDA glasanjem u NSRS-u omogućila ulazak četiri SNSD-ova delegata u Dom naroda BiH, dok je podrškom HDZ-u u Skupštini ZDK prošle sedmice to isto učinila i kada je riječ o HDZ-u.

Nikšić je potcrtao da je SDP spreman deblokirati formiranje vlasti u FBiH izborom potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda ali tako što će predložiti svog kandidata.

Podsjetimo, Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) nakon višesatnog zasjedanje donio je konačnu odluku o tome da neće započinjati pregovore sa nacionalnim strankama o formiranju vlasti na nivou države BiH i entiteta Federacija BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*