Čović: Znate li šta su Srbi i Hrvati za Bošnjake…

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da će Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, ako bude želje, biti uspostavljen naredne sedmice, kao i da je došlo vrijeme za formiranje Savjeta ministara, jer bi sve drugo bilo rizik.

Čović je na konferenciji za novinare u Mostaru poslije sastanka sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom ocijenio da nema nijednog razloga da formiranje vlasti na niovu BiH čeka i da to treba završiti u naredne dvije sedmice, te da evropski put i kandidatski status nema alternativu.

Na pitanje da li će Savez za bolju budućnost biti dio vlasti, Čović je odgovorio da ne odlučuje on ko će biti bošnjački predstavnici u vlasti.

-Srpska strana ima jasan kapacitet, hrvatska isto. Vjerujem da će i bošnjačka tražiti slično. Pokušavaju duže vremena, to su nazvali bošnjački blok. Vjerujem da je došlo vrijeme da formiramo Savjet ministara, jer sve drugo bi bilo rizik- rekao je Čović.

Čović je istakao odličnu saradnju HDZ-a i SNSD-a, te je pozvao i predstavnike trećeg naroda da s njima rade i grade.

-Imamo korektan partnerski odnos kojeg gradimo godinama. Naša saradnja se mora spustiti sa centrala stranke do najnižih nivoa- istakao je Čović.

On smatra da puno više treba raditi na zajedničkim projektima i životnim stvarima.

-Uz veoma korektan i transparentan pristup razmijenili smo mišljenja i zaključili da treba snažiti partnerstvo- rekao je je Čović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*