“Znate li vi Bošnjaci šta ste bez nas Hrvata”

Predsjedništvo HDZ-a BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru ponovilo kako se bez te stranke i koalicijskih partnera iz Hrvatskog narodnog sabora neće moći napraviti vlast na bilo kojoj razini u BiH, “budući da se na proteklim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda”.Predsjednik HDZ-a BiH Dragana Čović informirao je sudionike sjednice o vođenim razgovorima sa svim političkim strankama u BiH, koje imaju izborni legitimitet i djeluju kroz HNS, na kojima se razgovaralo o budućoj suradnji unutar HNS-a i implementaciji izbornih rezultata, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Nakon razmatranja stanja o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i kantonima Federacije BiH, gdje je hrvatski narod malobrojniji, zaključeno je kako će se na jednoj od idućih sjednica posebno analizirati i razmatrati položaj tog naroda na tim područjima. Također, raspravljat će se i o informacijskoj strategiji Hrvata u BiH.

Kada su u pitanju pripreme za Sabor HDZ-a BiH, koji će se održati u aprilu, Predsjedništvo je danas počelo pripremu za izradu stranačkih dokumenata potrebnih za održavanje Sabora.

Na sjednici je istaknuta i potreba žurne izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se, kako se navodi u saopćenju, “zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu te negiranje legitimne političke volje hrvatskog naroda u BiH”.

– HDZBiH će i u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko-političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama, stoji u saopćenju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*