Džaferović: Recite mu da mu BiH to ne da, da mu JA NE DAM

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović rekao je, uoči sutrašnje sednice Saveta ministara BiH na kojoj će se razmatrati predlog godišnjeg nacionalnog programa BiH, da je zasedanje ministara u skladu sa davno utvrđenom politikom.

– Savet ministara može da donosi odluke te vrste. Ne radi se o novoj politici, nego o politici koja je davno utvrđena donošenjem odluka. Nakon što nas je NATO pozvao, logično je da BiH to uradi rekao je Džaferović, prenosi Klix.

Naveo je da se imenovanje novog predsedavajućeg Saveta ministara BiH može posmatrati na tragu poštovanja odluka utvrđene politike.

– Nije reč o uslovljavanju, već da se poštuje zakon i već utvrđena politika. Uslovljavaju oni koji unilateralno odustaju od rešenja usvojenih zakonom, odlukama Predsedništva i ovom strategijom – rekao je Džaferović. Poručio je da uslovljavaju oni koji ne poštuju NATO put i da je najobičnija zamena teza da članovi Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda nešto uslovljavaju.

– Predsedavajući Saveta ministara BiH treba da bude iz reda srpskog naroda i treba da bude predložen iz SNSD. Oko tog imena se mora okupiti parlamentarna većina, ali predložena osoba mora poštovati utvrđenu politiku – naveo je Džaferović i naveo “da je pitanje kako dati mandat nekom ko unapred kaže da neće poštovati NATO put”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*