“Čoviću, da li shvataš da si mene, bosanskog Hrvata, pljunuo u lice, i ti i Del Vechio ste nas sve…”

Samo izdajice hrvatskoga naroda mogu slaviti tzv. Dan Republike Srpske. Odlazak Dragana Čovića u Banja Luku 09. siječnja nije nas nimalo iznenadio. On odavno nije hrvatski političar i ne zastupa interese hrvatskog naroda, nego svoje osobne i srpske… To svi znamo

Teška sramota: Veleposlanik Del Vechio i notorni Dragan Čović dali legitimitet Slavku Lisici, odgovornom za napad na Šibenik, ubojstvo Roberta Zadre na Kupresu i smaknuće 28-ero hrvatske djece u Slavonskom Brodu!

. Ali strašna je odluka hrvatskog veleposlanika u Sarajevu Ivana Del Vechia da ode u Banja Luku. Svojom nazočnošću na obilježavanju krvavog datuma kojeg su izmislili Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik, veleposlanik Del Vechio u ime hrvatske države dao je legitimitet onima koji su iz Bosanske Posavine, Prijedora i Banja Luke te ostalih hrvatskih krajeva na području današnje tzv. Republike Srpske, protjerali više od 200.000 Hrvata. Konkretno – od 220.000 naših ljudi danas tamo ne živi niti 10.000 , svi ostali Hrvati su protjerani ili pobijeni…

Teška sramota: Veleposlanik Del Vechio i notorni Dragan Čović dali legitimitet Slavku Lisici, odgovornom za napad na Šibenik, ubojstvo Roberta Zadre na Kupresu i smaknuće 28-ero hrvatske djece u Slavonskom Brodu!

Da stvar bude morbidnija, Dodikova sobarica, tzv. predsjednica tzv. RS Željka Cvijanović povodom dana genocidne tvorevine, odlikovala je ratnog zločinaca Slavka Lisicu. Svi su se odmah s pravom raspisali o njegovim zločinima u Šibeniku i okolici, no, ako pročitate đeneralovu knjigu ‘Komandant bez potrebe’ vidjet ćete monstruozno priznanje: Lisica se u knjizi otvoreno pohvalio granatiranjem Slavonskog Broda, u kojem je poginulo 28-ero hrvatske djece! Za taj zločin nikada nitko nije odgovarao, zahvaljujući – hrvatskom pravosuđu.

Također, isti taj Lisica kojeg su Dodikovci odlikovali ‘Karađorđevom zvezdom’ zapovijedao je akcijom JNA i tzv. Vojske Republike Srpske na Kupresu, u travnju 1992. godine. 30. partizanska divizija 5. korpusa JNA i 9. oklopna bojna 9. korupusa pod zapovjedništvom Lisice na Kupresu su pobile 160 pirpadnika HOS-a, Hrvatske vojske i HVO-a. Lisica je izravno naredio akciju u kojoj je ubijen i sin hrvatskog generala Blage Zadre – Robert Zadro, u kojoj je teško ranjen zapovjednik hrvatskih snaga general Željko Glasnović i u kojoj su srpski zločinci Glasnovićevom teško ranjenom bratu blizancu Davoru – odrezali uho! A Dragan Čović i Ivan Del Vechio takvim neprijateljima sada daju legitimitet. Odvratno!

Ivan Del Vechio je u diplomaciju otišao kao kadar SDP-a iz Požege. Volio ga je Josipović, a Kolinda ga nikada nije htjela smijeniti. Danas njegova nedjela pokriva kontroverzni Mate Granić, koji je i danas kod Plenkovića lobirao da ga ne smijeni, iako ga je pozvao na konzultacije u Zagreb.

Bujica raspolaže informacijama koje smo dobili od pouzdanog izvora u HDZ-u, da Del Vechio uopće nije otišao u Banja Luku na svoju ruku, već je imao odobrenje Ureda predsjednice i pojedinaca u Ministarstvu vanjskih poslova! Kolinda Grabar-Kitarović i inače je sklona Draganu Čoviću, a u zadnje vrijeme vodi politiku popuštanja prema sve agresivnijim Srbima – pa kroz tu prizmu možemo sagledati suludi postupak veleposlanika u Sarajevu.

Odlaskom u Banja Luku Dragan Čović još je jednom pljunuo u lice svim poštenim Hrvatima, a naročito žrtvama velikosrpske agresije u Bosni i Hercegovini. Zategnuti odnosi sa Sarajevom, u ovom slučaju nisu mu baš nikakvo opravdanje.

Potpuno je jasno da je on od jučer i službeno glavni čuvar zapadnih granica tzv. Velike Srbije. Što se pak tiče Del Vechia, bit će zanimljivo vidjeti je li zaista imao upute službenog Zagreba da ode u Banja Luku i da se zajedno sa Vulinom i Brnabićkom, uz himnu zloglasnih Crvenih beretki ‘Hriste Bože’, pokloni Miloradu Dodiku i patrijarhu Irineju. Ako ih je imao, kao što kaže naš pouzdani izvor, onda će netko za to ipak morati politički odgovarati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*