Kakve riječi BiH političara: Odrastite svi koliko vas ima

Foto Avaz

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da se u BiH mora razgovarati o otvorenim pitanjima i naglasio da podržava unutrašnji dijalog, bez miješanja ijedne strane zemlje.
-Koliko god bilo teško i koliko god bilo otvorenih pitanja o njima se mora razgovarati. Ne očekujemo da nam to riješe susjedne zemlje. Moramo odrasti politički – istakao je Špirić za N1.

On smatra da je novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čovjek koji ima snažnu riječ i može doprinijeti rješavanju pitanja.

– Mislim da je za nas dobro da pružimo ruke jedni drugima i radimo za interes građana. Mislim da možemo sami donositi odluke bez stranih uticaja, ja tako čitam njegove poruke – kaže Špirić.
On je naveo da nivo političke stabilnosti određuju birači, tako i u Republici Srpskoj, gdje je pobijedila najveća partija.

-Vjerujem da će mandatar koji će biti potvrđen ubrzo imati koncept nove vlade. Ubijeđen sam da će Republika Srpska do kraja godine imati usvojen budžet i da će raditi prema programu koji smo predstavili u toku predizborne kampanje – rekao je Špirić.

On je napomenuo da je loše što se pokušava dezavuisati volja birača i da se teret uvijek kači na najveću kariku.

-To je loše. Pokazalo se 2014. godine kada je Savez za promjene izigrao volju birača – naglasio je Špirić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*