Dodik: E, moji Bosanci, brzo ste vi ove njegove riječi zaboravili, ali ja ne mogu dok me ima

On je rekao da računa na saradnju svih, osim visokog predstvnika, koji kako kaže, blati ugled Srpske.

– Visoki predstavnik je govorio neistine u Savjetu bezbjednosti, klevetao Srpsku i on ne može da bude ni partner. Neću da sarađujem sa njim, pogotovo zato što je nas upoređivao sa Hitlerovim režimom – rekao je Dodik.

Dodao je da će na novoj funkciji učiniti sve da pokaže šta se tu sve dešavalo.

– Vidio sam da su visoki predstvanici, mislim na sve koji su bili ovdje, donijeli 560 odluka koje su nametnuli. Oni su jedni bezobraznici koji su doveli do problema u BiH, a sada krive unutrašnje odnose u BiH, a oni su kreirali taj sistem. “Lincko” može da bude licimjeran kad ode u Savjet bezbjednosti i kvalifikuje nešto kao najveći problem, a ne kaže da je pravosudni sistem kreirao visoki predstavnik. Visoki predstavnik je kreirao pravosudni sistem koji ne funkcioniše – poručio je on i rekao da je odlazak visokog predstavnika njegov prioritet, prenosi SrpskaInfo.

– Pozivam sve ljude u Bosni i Hercegovi da odbiju mjere visokog predstavnika. Nisu napravili sistem koji funkcioniše, BiH se zaglavila u probleme, zato što je visoki predstavnik nametnuo 560 odluka koje nisu dale efikasan sistem. Zato moramo sjesti i pozivam sve kolege u Predsjedništvu BiH vidimo šta je to najbolje – dodao je on.

Dodik je ponovo rekao da treba ukinuti Zakon o javnim nabavkama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*