Davor je vidjeo da policija ide ka njemu, ovo ih je pitao, a onda su se ljudi skupili oko njega

Građani Banje Luke 227. dana protestuju na Trgu Krajine tražeći pravdu za 21-godišnjeg ubijenog studenta Davida Dragičevića. O ovom slučaju pisali su brojni mediji, a visoki predstavnik Valentin Inzko spomenuo ga je u svom izvještaju koji je podnio Vijeću sigurnosti UN-a.
“Cijeli svijet sada zna da je David otet u centru Banje Luke, mučen, silovan, masakriran i ubijen 23.3.2018. godine i da su ga 24. položili u Crkvenu, Idemo još jače u nove ofanzive. Uradit ćemo šta god bude trebalo da vas smejstimo na mjesto koje vam pripada”, rekao je Davidov otac Davor obraćajući se okupljenima na Trgu.

Kazao je kako sedam mjeseci traži od nadležnih da mu vrate mobitel njegovog sina, ali da oni to nisu učinili.

“Uzeli su mu telefon prvi dan kada je nestao, brisali s njega sadržaje i onda montirali kontakte i slike iz ulice Velibora Janjetovića”, kazao je Davor.

Potom je pročitao riječi svoje kćerke Tee koja je opisala svog brata, što je veoma dirnulo prisutne.

“Moj bato je najbolji, dobar i pažljiv, voli razne igrice. Moj bato je najbolji na svijetu”, napisala je njegova sestra.

Izrevoltirani prisustvom dvojice policajca Davor i nekoliko građana otišli su pred Palatu predsjednika RS gdje ih je dočekalo nekoliko policijskih službenika. Pitali su ih ko je ubio Davida i zašto šute o tome. Vratili su se na Trg, a okupljeni su poručili da do kraja ostaju uz Davora i Suzanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*