BiH: Milorade, ne može, Srpska: Šta ste to rekli Dodiku?

Ne postoji mogućnost da, osim nas, druga policijska agencija vrši neposredno osiguranje članova Predsjedništva BiH

Ne postoji mogućnost da, osim pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, druga policijska agencija vrši neposredno osiguranje članova Predsjedništva BiH – kazali su za Avaz.ba iz Direkcije.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da neće odustati od toga da ga čuva policija Republike Srpske, jer, kako je rekao, neće da bude glineni golub.

– Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine je 25. novembra 2018. godine uputila pismo Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, u kojem ga obavještavamo o načinu pružanja osiguranja i neposredne fizičke zaštite za funkciju izabranog člana Predsjedništva BiH – kazali su iz Direkciji.

Kako su istakli, u skladu sa Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine propisano je da je organiziranje i provođenje fizičke i tehničke zaštite osoba i objekata organa Bosne i Hercegovine u nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

– Ne postoji mogućnost da druga policijska agencija vrši neposredno osiguranje članova Predsjedništva BiH – precizirali su iz Direkcije.

Podsjetimo
27. 11. 2018. u 21:34:00 Radiosarajevo.ba
Beogradski politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je da prijetnje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i članovima njegovog kabineta “treba da budu shvaćene kao prijetnja cijelom srpskom narodu”.

“Progon naroda počinje od progona njegovih lidera. I ustaše su 1941. godine ubijale najistaknutije, a potom sve Srbe. To je isti rukopis”, rekao je Anđelković za Srnu.

On je dodao da je očito da Dodik kao legalista i onaj ko poštuje Daytonski sporazum predstavlja “opasnost za sarajevske hegemonističke krugove, prije svega SDA, koji namjeravaju da centralizuju BiH na način da ukinu entitete, te za globalne krugove koji guraju BiH u sunovrat, a možda i za neke Srbe kojima je veoma udobno u Sarajevu”.

Prema riječima Anđelkovića, uskraćivanje prava na lično obezbjeđenje Dodiku kao “čovjeku koji je toliko izložen sigmatizaciji u Sarajevu, neka je vrsta poziva na odstrel” jer isti ti koji bi trebalo da čuvaju Dodika nisu čuvali Vučića u Srebrenici koji je tamo bio samo jedan dan.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda dobili su prijetnje. U Dodikov kabinet je s njemačkog broja upućen telefonski poziv, a nepozata osoba je vrijeđala predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i njegove saradnike prijeteći “da će ih sve zapaliti”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*