Zašto je Dodik nepobjediv i šta je Putin uradio u loži dok su svi gledali

Jake veze sa Vladimirom Putinom i Aleksandrom Vučićem, pragmatična politika, opozicioni odnos Saveza za pobjedu prema samoj Republici Srpskoj i njihovo nakaradno poigravanje sa „obojenim revolucijama“, obezbjedile su Miloradu Dodiku da ponovo bude neprikosnoveni pobjednik izbora.

Ovo je ocjena pojedinih analitičara nakon analize izbornog rezultata, koji je Dodikovoj stranci po osmi put obezbijedio poziciju vodeće stranke u RS, ali i na nivou BiH.

Politički analitičar iz Beograda Cvjetin Milivojević smatra da je ove izbore, prije svega, presudio blizak odnos Dodika s Vladimirom Putinom.

– Neki se sprdaju i govore kako se Putin sastao sa njim u pauzi dva kruga trke formule jedan. Ali ne zaboravite, to je trka formule jedan, odnosno medijski najatraktivniji događaj u svijetu sporta. On je dva sata sjedio pored Bernija Eklstona, maga čarobnog sporta, i Vladimira Putina. Tamo nije bilo nijednog od 190 lidera nekih drugih zemalja, već je bio Milorad Dodik. Dakle, to je bila vrlo jasna poruka građanima Srpske i to ne samo onima koji su njegovi glasači, već i onim drugim. Jer, ogromna većina birača u RS smatra da je budućnost Srpske zagarantovana jedino direktnim vezivanjem sa Moskvom i Beogradom – kaže Milivojević za Srpskainfo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*