Vučić ovo narijedio vojsci i sada cijeli Balkan čeka

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio da se postignuti nivo borbene gotovosti očuva do daljeg, a o njegovoj eventualnoj promjeni donijeće posebno naređenje.
Vulin je rekao da je rano jutros sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem imao sastanak sa Vučićem, kojem su referisali o stepenu postignute borbene gotovosti i izvršenosti naređenja koje je predsjednik dao, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Predsjednik Republike je izrazio zadovoljstvo zbog energije, truda, spretnosti i brzine svih pripadnika Vojske Srbije, ali je isto tako izrazio duboku zabrinutost za sve što se dešava na prostoru Kosova”, rekao je Vulin.

Vučić je poslije jučerašnjeg dolaska predsjednika Kosova Hashima Thacija i kosovske specijalne jedinice ROSU na sjever zemlje naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

Lokacija Thacijevog dolaska bile su Gazivode, sporno jezero na granici sa Srbijom pokraj gojeg žive većinom kosovski Srbi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*