Majka i otac 15 puta pjesničili bebu dok nije bilo kasno

Početak suđenja državljaninu BiH Nerminu Šišiću iz Tuzle i Jeleni Jovović iz Podgorice, optuženima za ubistvo Jeleninog 15-mesečnog sina, zakazan je za 23. oktobar ove godine, potvrdio je Jelenin branilac, crnogorski advokat Miomir Joksimović.

Slučaj koji je zgrozio crnogorsku javnost i cijeli region otkriven je u februaru ove godine.

U optužnici Višeg državnog tužilaštva navodi se kako su njih dvoje 4. februara ove godine u kući optužene Jovović u Podgorici zajedno ubili dečaka kojeg su prethodno zlostavljali u periodu između novembra 2017. godine i 4. februara 2018. godine.

– Dete su u više navrata stezali u predelu vrata i ušnih školjki i udarali ga u predelu glave i lica, da bi 4. februara ove godine u kući detetu zajedno zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predelu glave nanoseći mu teške i po život opasne telesne povrede, usled kojih je dete preminulo 5. februara oko pet sati ujutro – navodi se u optužnici.

Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubistvo, a Jovović za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dečaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena. JEZIVI DETALJI ZLOČINA U PODGORICI “Uključenim usisivačem prikrili plač deteta, a krv brisali krpama”
Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Šišiću i Jovović zaprećena je maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

Jelena Jovović je ranije pred tužiocem opisala događaj mesec pre ubistva, kada su dečaku nanesene takve povrede zbog kojih su mu pomoć ukazali lekari Dečije bolnice.

Ona je tužiocu ispričala da je na glavi deteta videla povrede, ali je Šišić kazao da je dečak udario glavom o parket.

Govorio da plače “iz hira”

“Govorio je da dete plače iz hira i udarao ga je otvorenom šakom po ustima, stisnutim pesnicama u lice, čupao ga za uši. To se dešavalo koliko se seća, ne svaki dan, moguće na dva-tri dana, a dešavalo se da kada se vrati kući primeti modrice na detetu, na čelu”, navodi tužilac u naredbi deo iskaza osumnjičene Jovovićeve.

Ona je rekla da je početkom januara po povratku iz prodavnice, na glavi deteta videla povrede i osporila tvrdnje Šišića da su one od pada na parket, navodno mu rekavši da je to od njegovih udaraca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*