U KRVI OSTAO TRAG SANDALE BROJ 37: Doktoricu ubila žena koju je poznavala?

Nesretna fizijatrica, omiljena među kolegama i susjedima, u ponedjeljak je oko 9.30 otišla iz svog stana u splitskom Varošu prema Trogiru, kako bi ispratila turiste iz apartmana.

Istraga brutalnog ubistva doktorice Asje Tukić (61), koja je u ponedjeljak oko podneva doslovno izmasakrirana nožem u stanu u Trogiru, nastavljena je lošim vijestima za inspektore. Sigurnosne kamere postavljene 50-ak metara od ulaza u zgradu, na parkiralištu, koje su možda uhvatile kadar s ubicom, nisu radile.

Kako se doznaje od izvora uključenog u istragu i uviđaj, na mjestu zločina je pronađen važan, možda i ključan trag – u lokvi krvi ostao je djelomičan trag sandale, i to malog stopala, a gotovo je sigurno kako je u pitanju broj 37. Što sugerira da policija trenutačno traga za – ženom!

Stoga ne čudi i kako je jedno od ključnih pitanja kriminalista patologinji Mariji Definis Gojanović bilo: “Može li udarce nožem (pronađena je oštrica u stanu, ali još nije potvrđeno da je baš njom usmrćena vlasnica stana, a s ostalim dokazima upućena je na vještačenje) te snage zadati žena?“ Odgovor je bio potvrdan.

Nesretna fizijatrica, omiljena među kolegama i komšijama, u ponedjeljak je oko 9.30 otišla iz svojeg stana u splitskom Varošu prema Trogiru, kako bi ispratila turiste iz apartmana na posljednjem spratu kuće u Ulici kneza Trpimira te sredila nekretninu za druge goste, koji su trebali doći oko 14 sati. Javila se prijateljici nešto prije 11 sati, a nedugo nakon toga je ubijena – nije se javljala novim gostima, koji su nazvali njezinu kćerku.

Ona je pak obavijestila oca, bivšeg supruga Asje Tukić, s kojim je nesretna žena ostala u dobrim odnosima. Upravo je Željko otišao do Trogira da provjeri šta se događa. On je oko 13.45 sati zatekao strašan prizor i odmah nazvao policiju. Doktorica, koja je pomagala drugima kad god je mogla, a nije se libila raditi i održavati apartmane bez obzira na kćerkine molbe, ubijena je u tom vremenskom intervalu.

Kako nije utvrđeno da je nešto ukradeno, nema tragova odbrambenih rana niti onih koji upućuju na seksualni napad, kao uostalom ni tragova provale. Pretpostavlja se da je ženu ubio neko njoj poznat.

Ležala je između hodnika i jedne prostorije, potrbuške, pa su istražitelji u prvi mah vidjeli samo jednu ubodnu ranu na leđima. Čak nisu bili sigurni ni u identitet, jer su pomislili da je u pitanju spremačica.

Kada je stigla ekipa za uviđaje i kada su fiksirani svi tragovi (pa i otisak papuče u krvi), otkriveno je još nekoliko ubodnih rana na grudnom košu. Splitska doktorica je ubijena s tri uboda u prsa i jednim u leđa.

Istražitelji su odmah počeli s ispitivanjem potencijalnih očevidaca, pronađene su i četiri djevojke koje su to jutro izašle iz apartmana. Studentice iz Velike Britanije i Španije nastavile su ljetovanje u Hrvatskoj, a prema prvim informacijama i nakon kontakta s njima, čini se da nisu osumnjičene. Policajci su dva dana pretraživali i kontejnere oko zgrade te stan doktorice Tukić u Splitu. Za sada još nema osumnjičenih, a u ovakvim slučajevima dokazni materijal se prikuplja sedmicama.

faktor.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*