TURISTI IZ BIH U HRVATSKOJ OGORČENI: Pobacali im ležaljke, peškire…

Redakciji Oslobođenja javila se ogorčena čitateljka (ime poznato redakciji), koja je jutros na plaži u Drveniku, gdje ljetuje sa porodicom, doživjela neugodnost.

Naime, kako je navela, komunalni radnici su jutros pokupili i pobacali stvari turista koji su se nakratko udaljili sa plaže, uključujući ležaljke, peškire i ostale predmete, a o čemu svjedoči i fotografija koju je poslala.

“Želim da vas obavijestim o katastrofalnom i bahatom ponašanju lokalnih vlasti prema nama turistima. Naime, komunalni radnici su pokupili i pobacali stvari, ležaljke i peškire moje porodice i drugih turista koji su se nakratko udaljili sa plaže jutros u sedam sati, i to samo dok smo otišli da doručkujemo”, navodi očajna turistkinja iz BiH, koja u Drveniku ljetuje sa 9-mjesečnom bebom, svojom sestrom, te njenom kćerkom.

Pri povratku na plažu, kako navodi, ni ona, ni ostali turisiti nisu zatekli svoje stvari.

“Da stvar bude gora, sve su pobacali na jednu hrpu ne obavijestivši nas. Poslije smo saznali da je ta hrpa bila na drugom dijelu Drvenika, što je prikazano na fotografiji, te su poslije tu hrpu prebacili u Gradac”, navela je.

U Turističkoj zajednici Drvenik rečeno je da je ležaljke, kao i ostale potrepštine, preko noći potrebno ponijeti sa sobom.

Međutim, na opasku kako se to, prema navodima čitateljke, dogodilo jutros, dok su turisti bili na doručku, a neki na plivanju, te da turisti nisu ni obaviješteni o tome, rečeno je da ih kontaktiramo u poslijepodnevnim satima, kada očekujemo i adekvatniji odgovor.

fokus.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*