PISMO ČITATELJKE O UŽASU NA MAKARSKOJ RIVIJERI: „Pobacali su naše stvari sa plaže, a onda su bacili i invalidska kolica od čovjeka koji je…“

Pismo naše čitateljke prenosimo u cjelosti:

„Zdravo, trenutno se nalazim u Velikom Drveniku, na ljetovanju sa svojom bebom od 9 mjeseci i sa sestrom i njenom kćerkom. Želim da vas obavijestim o katastrofalnom i bahatom ponašanju lokalnih vlasti prema nama turistima.

Naime, komunalni radnici su pokupili i pobacali stvari, ležaljke i peškire moje porodice i drugih turista koji su se nakratko udaljili sa plaže juče u 7 sati ujutro, samo dok smo otišli da doručkujemo.

Kada smo se vratili, nismo zatekli naše stvari. Da stvar bude gora, sve su pobacali na jednu hrpu ne obavijestivši nas (poslije smo saznali da je ta hrpa bila na drugom dijelu Drvenika prikazano na slici ), te su poslije tu hrpu prebacili u Gradac.

A onda smo saznali i da su bacili invalidska kolica od čovjeka koji je u to vrijeme plivao u moru. Pojedini turisti su slali mailove Turističkoj zajednici Drvenik, ali niko nije odgovorio na njihove žalbe“.

Turisti iz Bosne i Hercegovine su ogorčeni, a mnogi od njih su spakovali stvari i napustili Makarsku rivijeru. Toliko sa „plavog Jadrana“. Za sada.

(Ime i prezime čitateljke poznati su redakciji Slobodne Bosne)

Slobodna Bosna

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*