OVAJ MOMAK ŽIVI U STANU SA SVINJOM OD 65 KILA: “Spava sa mnom u krevetu”…

Četverogodišnja svinja Kosher Bacon prava je maskota zagrebačkog kvarta Prečko, a svako malo, zahvaljujući kamerama znatiželjnih prolaznika, postane i hit na društvenim mrežama.

“Ne prođe ni jedna šetnja da ga netko ne želi slikati, pomaziti, pitati me nešto. Nikad nemamo mira”, kaže kroz smijeh Kosherov vlasnik Danijel Majcen koji je oduvijek želio imati svinju za kućnog ljubimca.

“Uopće nije istina da svinje smrde ili da vrijedi ona izreka ‘uznojio sam se k’o svinja’ jer se svinje ne znoje. Imaju suhu ljuštavu kožu i grubu dlaku koju mijenjaju samo jednom godišnje. Jedino što je istina je ona ‘jedeš k’o svinja'”, objasnio je Danijel, a to se u šetnji s njima moglo i vidjeti. Kosher stalno nešto njuška, pase travu, mljacka jabuku, a sluša samo ako na kraju dobije neku grickalicu.

“Doma je pojeo tri kile krumpira i to skupa s vrećicom. Ništa mu nije bilo. Tako je pojeo i banane s korom, čak i deke jede”, pričao nam je Danijel dok je Bacon sretno mahao repom što, kako smo naučili, znači da je sretan.

Svoj stan Danijel je potpuno prilagodio svom kućnom ljubimcu. Kosher njuškom sve voli gurati, pomicati i prevrtati tako da u stanu nema stolića i stolica, a bome ni gostiju.

“Jako je teritorijalan. Ne da nikome da uđe u stan. Jednostavno ih počne gurati. Iz tog razloga mi je teško pronaći nekoga tko bi mi ga pričuvao”, kaže Danijel koji se inače bavi glazbom pod umjetničkim imenom Dani’el, a u jednom od njegovih spotova ulogu je imao i maleni Bacon koji je tada težio svega nekoliko kila. Prasac iz Prečkog danas ima 65 kilograma, što je standardna veličina za ovu najmanju sortu američke trbušaste svinjice.

Debeli mezimac došao je iz Slovenije, a on i gazda Danijel su brzo postali nerazdvojni.

“Spava sa mnom u krevetu. Ima svoje mjesto, ali mi se voli zavući pod pokrivač kao pas. Čak i sada preko ljeta obožava biti pokriven dekom”, kaže Danijel, kojeg je najviše iznenadila Kosherova inteligencija te sposobnost da odmah razumije što se od njega traži, ali i to da kao trogodišnje dijete kalkulira isplati li se to i učiniti. Za hranu se, naravno, uvijek isplati. Kada je dobre volje, pokaže čak i pokoji trik koji je naučio. Također je jako čist i ne pada mu na pamet nuždu obaviti u kući.

Miroljubivog prasca mnogi se boje zbog velikih kljova, ali on ne grize. Djeca hrabro oko njega jure na romobilima i ispituju kako se zove.

“Neki se doslovno prekriže kada nas vide, neki kažu da ću ga pojesti kad-tad, ali uglavnom su ljudi okej”, rekao nam je Danijel.

Zdravstveno vrlo otporna životinja nikada nije morala kod veterinara, jedina muka s ovim simpatičnim prasetom je rezanje papaka koje mu vlasnik skraćuje velikim kliještima kako bi ljubimac mogao lakše hodati.

“Za to imamo posebne mentalne pripreme jer Kosher ne voli da mu se diraju papci. Nije da ga boli, nego to jednostavno ne voli. Nakon kupanja slijedi pedikura tijekom koje mu tepam i mazim ga pa onda lakše prođe”, smije se Danijel.

Kosherova šetnja ne traje dugo jer je prilično lijen te rokćući negoduje kada mora požuriti kući, ali za keksić će i to odraditi. A pred kamerom Indexa uopće nije imao tremu!

index.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*