U BiH DOLAZI JEDAN OD NAJBOLJIH SELEKTORA U EVROPI: Pogledajte s kim je Misimović telefonirao da preuzme BiH…

Član komisije za izbor selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović potvrdio je za portal Klix.ba da je kontaktirao Roberta Prosinečkog povodom pregovora oko angažmana na klupi Zmajeva.

“Stupio sam u kontakt s Prosinečkim. Bilo bi naivno da ne pričamo s njim ili da ga nemamo na umu. Robert je s naših prostora, veliko je ime i sigurno dobar trener”, rekao nam je Misimović, koji nije mogao potvrditi kada će obaviti razgovore s hrvatskim stručnjakom.

Prosinečki je okončao posao na mjestu selektora Azerbejdžana, a nedavno mu je propao angažman na klupi selekcije Slovenije.

Podsjetimo, Komisija NSBiH u sastavu Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i pomenuti Misimović je Izvršnom odboru NSBiH na nedavnoj sjednici za novog selektora predložila Mehu Kodru, a među kandidatima je odranije i Amar Osim.

Međutim, trener švicarskog Servettea nije dobio podršku na sjednici te je ove sedmice i odustao od kandidature.

Nova sjednica Izvršnog odbora NSBiH održat će se početkom decembra.

Misimović: Očekivao sam Kodrino povlačenje, razgovarao sam s Đurovskim, ali on ima angažman

reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović u izjavi za Klix.ba kazao je da ga ne iznenađuje odustajanje Mehe Kodre od kandidature za upražnjeno mjesto selektora Zmajeva te da je obavio razgovor s Boškom Đurovskim.

Misimović je kazao da je previše informacija vezanih za poziciju selektora BiH izlazilo u javnost te da je to utjecalo i na Kodru, odnosno na njegove rezultate na klupi Servettea s kojim je još uvijek vezan ugovorom.

“Iskreno, mogao sam pretpostaviti takav redosljed stvari. Previše informacija je izlazilo u javnost, a Kodro je vezan ugovorom za klub. Sve te špekulacije koje su stalno izlazile u javnost utjecale su i na rezultate u Švicarskoj”, kazao je Misimović.

Nakon toga, Misimović je rekao da je obavio razgovor s Boškom Đurovskim, jednim od kandidata koje je predložio predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević, ali je Đurovski pronašao angažman.

“Trenutno sam na putu, razgovaramo o ovoj temi, nemamo vremena da tugujemo. Okrećemo se dalje. Obavio sam razgovor s Boškom Đurovskim, ali nažalost, već je pronašao angažman u Japanu”, rekao je Misimović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*